keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ai, töihinkö? Mutku mun pitäis ensin lukee nää kirjat!!! Ja muuta höpinää

Kolmas työpäivä takana, enkä vieläkään ole saanut kytkettyä päälle -Jippii työt alkoi -mielentilaa. Viiden viikon loma taisi olla minulle liian iso pala purtavaksi ;)
Aamut ovat minulle, joka on iltavirkku, yhtä kaaosta. Luomien nostaminen on ylitsepääsemätöntä. Vaatteiden valitseminen turhanpäiväistä.( Otan kaapista mitä käteen osuu. Vielä eivät rakkaat työkaverit ole huomauttaneet mitään). Hyvä kun jaksan nostaa kahvikuppia huulilleni, kun on sellainen olo, että pää pian kolahtaa pöydänkulmaan. Olen ensiviikolla raato, jos tämä meno jatkuu. Ja kaiken tämän lisäksi hinku kirjojen pariin on ylitsepääsemätöntä..
                                   
This is so me!


Kuvan löysin Fb:n sivuilta.
Parhaillaan luen kahta tarinaa: Alex Scarrowin Time Riders

Liam O'connorin olisi pitänyt hukkua merellä vuonna 1912
Maddy Carterin olisi pitänyt saada srumansa lento-onnettomuudessa vuonna 2010
Sal Vikramin olisi pitänyt menehtyä tulopalossa vuonna 2026.
Mutta ennen kuolemaa jokaisen luokse ilmestui salaperäinen muukalainen, joka sanoi "Tartu minuun käteeni..."
Minun oli pakko tarttua kirjaan, koska kuka nyt yllä mainitun tekstin perusteella  pystyisi laskemaan kirjan enään käsistään? En minä ainakaan.

JA

Justina Robsonin  Aitoa peliä, joka on niin monimutkaianen tarina, etten tiedä pysynkö hengissä kaiken tarinassa käytettyjen vaikeiden sanojen jälkeen.
Takakansitekstin perusteella päätin kuitenkin ryhtyä tuumasta toimeen. Sieltä nimittäin löytyi kaikki ne elementit mitä tarinasta haluan löytää.
Sitten vielä toiseen asiaan. Eilen juttelin kavereiden kanssa keseneräisistä kirjasarjoista ja mietimme kuumeisesti sitä, mikseivät kustantajat ole kääntäneet jatko-osia puuttuviin kirjasarjoihin.. Onko kyse kysynnästä vai kustannuksista vaiko kummastakin?
Alla kirjasarjoja, joihin olen harmikseni joutunut totemaan : "Siis mitä, eikö näistä kaikista olekaan suomennosta?"
Mary Pearson : Kuka on Jenna Fox? (Jenna Fox Chronicles #1)
Pidin tästä kirjasta! Tarina on kolmeosainen ja valivali... loppuosat jäivät lukematta, koska suomennoksia ei löydy :(... Kertoo nuoresta tytöstä, joka on vuoden maannut koomassa. Ja kun hän herää, hänelle kerrotaan, että hän on ollut pahassa autokolarissa. Hän ei muista omasta elämästään mitään, ja pikkuhiljaa hän lähtee miettimään, että ovatko ajatukset, jotka hänen päässään pyörii, edes hänen omia!? Kun hän lähtee selvittämään omaa elämää ja sen taustoja, tekee hän kammottavan löydön kotonaan. Dystooppinen tarina.


Libba Bray : Kauhun ja kauneuden valtakunta (Gemma Doyle #1) Trilogia
Ensimmäinen osa käännetty, kaksi seuraava jäänyt kääntämättä.
Historiallinen fantasiaseikkailu. Gemma omaa maagisia kykyjä ja hän pääsee neljän muun tytön kanssa seikkailemaan rinnakkaismaailmoissa. Paikoissa on vain yksi vaara; jos viivyt niissä liian pitkään saatat menettää sielusi sille. Kaksi viimeistä osaa luin ruotsiksi.
Sarah Rees Brennan : Demonin merkitsemät ( The demon's lexicon trilogy #1)
Tarinasta en muista muuta kuin sen , että nuoret olivat koko ajan valmiita juoksemaan pakoon ihmisiltä, jotka jahtaavat heitä, heidän maagisten taitojen takia.Lisäys 11.7. Myös Sophie Jordanin Firelight -kirjasarjaan kuuluvaa kolme seuraava osaa, Vanish, Hidden ja Breathless, on jostain syystä jäänyt suomentamatta ja on saanut sekä minut että muut lukija ihmettelemään missä suomennokset!? Ensimmäisen osan suomennos julkaistiin vuonna 2011. Pidin tarinasta todella paljon! Lohikäärmefantasiaa ja tietenkin rakkautta.
Ja vielä uuvutan teitä kirjoilla! Seikkailin tutuissa blogeissa, kun silmieni eteen rävähti kuva yhdestä kirjasarjan viimeisesta osasta. Se on nyt vihdoin ja viimein ilmestynyt ruotsiksi. Tätä olenkin odottanut!
Josephini Angelinin Nemesis -nimiseen kirjaan tein oitis varauksen verkkokirjaston kautta. Nyt jään odottelemaan herkkua.
Nemesis on viimeinen osa Starcrossed -nimiseen kirjasarjaan.
Helenan ja 
Haadeksen olenkin jo lukenut!Ja nyt tarinoiden pariin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti