tiistai 11. marraskuuta 2014

Liane Moriarty : Hyvä aviomies

Kuuntelin eräänä päivänä parin asiakkaan keskustelua kirjasta, joka heidän kommenttien perusteella sai minutkin kiinnostumaan tarinasta. Tarinassa kerrotaan kolmen naisen elämästä ja siitä kuinka näiden kolmen naisen tiet yhtyvät risteykseen, jossa he joutuvat valitsemaan tien jota lähtevät kulkemaan.
Cecilia, Tess ja Rachel; kolme vaimoa. Kolme niin erilaista elämää, vai onko näin?

 Cecilia on kahden lapsen äiti, tunnokas Tupperwaren emäntä. Tunnollinen ja katolinen Cecilia on naimisissa nuoruudenrakkautensa kanssa, jolla on synkkä menneisyys. Cecilialle tämä käy ilmi kun hän eräänä päivänä löytää kirjeen, jossa lukee "Avattava kuolemani jälkeen". Uteliaisuus kuitenkin yllättää hänet ja hänen on pakko avata se. Luettuaan viestin mikään ei enää palaa ennalleen. Cecilia taistelee monen tosiasian kanssa. Hän on lainkuuliainen ihminen, joten hänen mielestään hänen miehensä pitäisi tunnustaa tekemänsä rikoksen, mutta sitten on perhe, tyttäret ja yhteisö. Perhe hajoaisi, heistä tulisi yhteisön hylkiöitä.  Mitä heidän pitäisi loppujen lopuksi tehdä? Oma etu vai toisen etu?

 Tess saa yhtenämpäivänä kuulla  mieheltään ja serkultaan, että he rakastavat toisiaan, eikä hän voi tehdä asialle mitään. Serkku, joka on ollut suuressa roolissa hänen elämässään, osoittautuukin petturiksi. Tess jättää kummatkin, ottaa poikansa ja matkustaa äitinsä luokse, jotta nämä kaksi petturia saisivat miettiä, mitä ovat menneet tekemään. Kotipuolella hän tapaa entisen poikaystävänsä ja heidän välille syntyy intiimi suhde. Tess ei kuitenkaan anna mitään lupausta entiselle poikaystävälleen, joka salaa toivoo suhteelle jatkumoa. Meneeko Tessin perhe kuitenkin etusijalle, pitäisitkö hänen lähteä taistelemaan miehestä, joka on hänen poikansa isä?
    Sitten on Rachel, iäkäs nainen, jolla on ihana pojanpoika sekä menneisyys, johon on jämähtänyt Hänen miehensä on kuollut ja elämän ainoa valopilkku on pojanpoika. Hänen tyttärensä Jane murhattiin 17-vuotiaana vuosikymmeniä sitten.  Murhaajaa ei löytynyt, mutta Rachelilla on epäilykensä ja hän on lopulta päättanut saada miehen vielä tunnustamaan tekonsa.


Kertomus oli tavallaan hyvä. En pysty kuitenkaan olemaan samaa mieltä näiden asiakkaiden kanssa, joiden mielestä tarina oli aivan mahtava lukukokemus. Ehkä yksi syy on se, että olen vannoutunut spefi-lukija ;) Mutta eiköhän tällekin tarinalle löydy se oma lukijakuntansa.


2 kommenttia:

 1. Luen tuota kirjaa parhaillaan, mutta en saa otetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ihan saanut otetta tarinasta. Ehkä se omalta osaltani johtui siitä, että tarinassa oli niin monta kertojaa/päähenkilöä. Paljastuksien myötä moni asia kuitenkin loksahti paikoilleen. Tarinan loppuhuipennukset eivät päättyneet odotetusti (minun näkökulmastani) :)
   Tervetuloa blogilukijakseni! Tämä on aina ilahduttava asia.:)

   Poista