sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pia Heikkilä : Operaatio Lipstick

Kun näin kuvan kirjakannessa ajattelin tarinan liittyvän jotenkin muoti/meikkimaailmaan, vähän niinkuin Lauren Conradin tyyliin, mutta takakannen tekstin perusteella ei likimainkaan, ja kun katsoin kuvaa uudestaan huomasin kuvassa luodin. Kirjan otin sitten "vahingossa" lainaksi, kun se niin nätisti jökötti kirjaston hyllyssä.

Tarinan keskeiset tapahtumat sijoittuvat Afghanistanin Kabuliin, jonne saapuu sotakirjeenvaihtaja Anna Sandersson pitkän lentomatkan jälkeen. Vähän päälle kolmekymppinen Anna kohtaa tien päällä komean herkkupepun, jota ei millään saa mielestään pois.
Majoituspaikassa odottaa Annan työpari, kameramies Jim ja Annan paras ystävä Kelly, jolla on miesmurheita. Sodan runtelemassa kaupungissa osaataan myös juhlia ja pitää hauskaa, ja näissä juhlissa hän törmää Herra Herkkapeppuun.
Kun Kellyn miesystävä Rick osoittautuu naistennielijäksi, päättää kummatkin naiset kostaa hänelle. Tästä lähteekin Operaation Lipstick käyntiin. Naiset asettavat itsensä vaaraan ja joutuvat tiedustelujensa ansiosta terroristien käsiin.

Koko ajan tarinaa lukiessa odotin, että Jim kertoisi tunteistaan Annalle tai että heistä loppujen lopuksi tulisi pari. En tiedä minkä takia minulla tuli sellainen fiilis :O lukiessani tarinaa, ja jotenkin tuo Herra Herkkapeppu jäi vaan niin kauas.
Tarina oli ihan Jees. Ei ihan minun makuuni. En kokenut  tunteiden eri vivahteita tekstissä, kun luin tarinaa.

Vaikka kirja onkin fiktiivinen, mietin myös onko kirjailija  tuonut omia henkilökohtaisia kokemuksia tarinaan.
.
***
Tänään kävin vanhimman tyttäreni kanssa leffassa. Tarjolla oli Will Smithin tähdittämä scifielokuva After Earth. Menossa mukana oli myös hänen poikansa Jaden Smith, joka suoritti roolinsa mielestäni erinomaisin arvosanoin. Isäänsä on poika tullut kaikin puolin.




Seuraavaksi olisi tarkoitus katsoa World war Z, mutta vasta sen jälkeen kun olen lukenut kirjan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti