tiistai 23. heinäkuuta 2013

Josephine Angelini : Goddess

Josephine Angelini: Starcrossed -sarja
Starcroosed #1, Dreamless #2, Goddess #3

Sarjan ensimmäinen osa oli parempi kuin toinen ja sarjan päätösosa oli paras. Suosittelen luettavaksi. Ainakin teille, jotka rakastavat kreikkalaista mytologiaa. Sarja löytyy ruotsinnettuna. Suomennosta ei ole saatavana :(

Helen on aina tiennyt olevansa erilainen kuin muut tytöt. Voima ja nopeus on hänen erikoisuutensa, mutta taitonsa hän on piilottanut kaikilta. Hän ei tiedä keneltä on perinnyt nämä ominaisuudet.
Pienessä saaressa eletään hiljaista eloa, joten kun Delos -niminen perhe muuttaa seuduille puhuvat kaikki heistä.
Deloksen nuoret aloittavat koulun ja kun Helen näkee Lucasin ensimmäistä kertaa tulee hänellä pakottava tarve aiheuttaa vahinkoa Lucasille. Tunne on molemminpuolinen. Lucas ja Helen tekevät kaikkensa, jotta saisivat pidettyä tunteensa kurissa. Joka kerta kun he kohtaavat, kuulee Helen outoja valittavia ääniä päässään.
Kaikkien näiden vihatunteiden lisäksi, alkaa Helen näkemään painajaisunia, jossa hän vaeltelee aavikossa. Herätessään hänen jalkansa on lian peittämät.  Asiat muuttuvat vielä pahemmaksi; Kun hän kohtaa Lucasin perheen hän näkee kolme itkevää naista, joiden silmistä vuotaa verta.(Starcrossed #1)
Pikkuhiljaa Helenelle selviää, että he ovat kaikki pelinappuloita kreikkalaisessa tarinassa, joka alkoi kauan sitten. Rakkaudesta se hevonenkin potkii. Toisessa osassa pääsemme lähemmin tuntemaan Lucasin ja Helenin tunteita toisiaan kohtaan.

Kirjasarjaan en pettynyt, vaikka en tiedä paljon kreikkailaisesta mytologiasta. Hurmaannuin täysin siihen maailmaan, jonka Helen ja Lucas loivat. Vaikka sekoitin nimet ja henkilöt, enkä välillä muistanut mihin jumaldynastiaan kukin kuului se ei lukemistahtiani haitannut.
Kun Lucas ja Helen saivat tietää olevansa serkuksia (toisen osan loppupuolella), sydämeni mureni ja kolmatta osaa lähdin lukemaan sydän syrjällä. Tarina on herkkä ja romanttinen, suosittelen siis kaikille romantikoille. Jumalien ja puolijumalien taistelut antoivat lisäsäväyksen päätösosalle.  Destiny brought them together. Gods will take them apart. Enempää en paljasta!


Starcrossed läste jag på svenska. Det här var en bokserie som lämnade spår i mitt hjärta. Att koncentrera sig på en annan bok just nu är omöjligt, när jag bara vill njuta av att minnas berättelsen om Lucas och Helen. Jag hoppas att någongång i framtiden får se berättelsen på filmduken :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti