lauantai 20. heinäkuuta 2013

Linda Howard : Yön huntu


Kirjailija kirjoittaa jännityskirjoja, joihin hän  lisämausteeksi on lisännyt hieman eroottista sävyä.
Hänen aikaisemmat kirjat ovat sisällöltään enemmän eroottisimpia, jokin muutos hienostuneempaan suuntaan on siis tapahtunut.


Häidensuunnittelija Jaclyn Wilde kohtaa komean ja raavaan rikosetsivä Eric Wilderin ja yhden kiihkeän vietetyn yön jälkeen ajattelevat toisiaan koko ajan. Suhde ei kuitenkaan edes pääse kunnolla alkuun kun Jaclyn joutuu murhan keskelle ja  pääepäillyksi. Kuka johtaa tutkintaa? No tietysti rikosetsivä Wilder, joka tekee kaikkensa, jotta saisi Jacklyn pois epäiltyjen listalta. Murhattu morsian löytyy Jaclyn toimistosta ja hän oli kaiken lisäksi inhottavin ja rasittavin asiakas mitä Jacklynilla on koskaan ikinä ollut.

Eric kuulustelee työtoverinsa kanssa Jaclynia murhasta Jaclynin luona. Ennen kuin he lähtevät, hän pyytää mukaansa Jaclynin mustat vaatteet, jotka olivat hänen päällää murhan aikana. Vaatteet ovat tietenkin pyykkikoneessa, joten Jaclyn vie heidät pyykkihuoneeseen.
Ote sivulta 122:
"Et siis käyttänyt valkaisuainetta?"
"En tietenkään! Näyttävätkö ne harmailta? 
"Eivät. Oliko Ericin äänneesä huvittuneisuutta? Ehkä oli, ehkä ei, mutta Jaclynin teki joka tapauksessa mieli potkaista häntä.
"Haluaisin ottaa nämä vaatteet mukaani, jos sopii. Jos sinulla on jotain sitä vastaan, voin antaa hankkia kotietsintäluvan"
"Sen kun viet", Jaclyn sanoi väsyneesti. Hän ei halunnut antaa vaatteita Ericin mukaan, mutta hän suostuisi mihin vain päästääkseen tästä eroon. Siihen hän ei ollut kuitenkaan varautunut, että miehet veisivät kaikki koneessa olleet vaatteet - se teki melkoisen loven hänen vaatevarastoonsa.... Hän seisoi järkytyksestä mykkänä, kun he ottivat vaatteet haltuunsa.... Sitten Jacklyn huomasi Ericin silmäilevän lattialla olevaa lakanakasaa, ja ajatus siitä, että Eric saattoi tuntea jotain mielihyvää edellisyön muistelemisesta, sai ravion sävähtämään hänen lävitseen niin, että savu melkein nousi korvista.
"Olen pahoillani että täällä haisee", hän sanoi ystävällisesti "Haisunäätä on varmaan pissannut noihin lakanoihin. Minun täytyy polttaa ne, sillä en missään tapauksessa halua pitää niitä" Tässä kohtaa repesin ensimmäisen kerran. Hersyvän huumorin takia pidin tarinasta.


.



                                                 Lempipaikkani.

2 kommenttia: