torstai 18. heinäkuuta 2013

Abigail Gibbs : Illallinen vampyyrin kanssa

Abigail Gibbsin Heroine-sarja : Illallinen vampyyrin kanssa #1, Autumn Rose #2, ?

17-vuotias Violet Lee odottaa turhautuneena ystävänsä saapumista Trafalgarin aukiolle klo 01 yöllä. Ilta ei ole alkanut hyvin (Voi! Eikä tiedä kuinka huonosti se tulee vielä päättymään), mutta ei hän voi kotiinkaan lähteä, koska sovittu mitä sovittu. Paitsi että, Ruby taitaa olla se, joka jättää tulematta....
Yhtäkkiä aukiolle saapuu miehiä sankoin joukoin ja Violet päättää painua piiloon ja saa samantien todeta joutuvansa silminnäkijäksi murhiin, jossa 30 miestä kaatuu kuolleena maahan niin nopeasti, ettei hän kunnolla ehdi sitä edes tajuamaan. Kymmenen komeaa miestä sen sijaan seisovat ilman haavan haavaa ruumiiden keskellä. Violet lausuu ääneen ja kauhistuneena "Törppö" katsoen tumma komeaa miestä ja samassa hän sinetöi oman kohtalonsa. (Hänen mieleensä ei ole vieläkän juolahtanut, että hänen edessään seisovat miehet ovat vampyyrejä erinomaisilla kuuloaisteilla.)

Seuraavaksi hänet raahataan mukaan.Mikseivät yksinkertaisesti vaan tapa häntä?

Poliisit saapuvat paikan päälle pian verilöylyn jälkeen ja huomaavat penkin alla naisten kengät. Mutta missä kenkien omistaja?

Violetilla kestää kauan tajuta, että hän on tekemissä vampyyreiden kanssa. Niiden olemassaolostaan kun ei ole mitään tietoa. Miksi hänet on sitten otettu mukaan? Syy löytyy läheltä. Kaspar, joka on vienyt Violetin kuningaskuntaansa, on jollain tavalla ihastunut tytön lilavärisiin silmiin, temperamenttiin ja tuoksuun.

Kartanossa hänet teljetään sisätiloihin. Hänen pakoyrityksensä estetään ja väkisin hän joutuu sen tosiasian eteen, ettei tule koskaan elävänä pääsemään pois kartanosta.
Hän tutustuu Fabianiin ja Kasparin isosiskoon Lylaan, ja pikkuhiljaa vampyyreiden menneisyys alkaa paljastaa syitä heidän taannoiseen taisteluun.
Kasparin isä kuningas Vladimir on saanut selville, että Violet on puolustusministerin tytär ja siitä ei kovin suuria hurraahuutoja anneta Kasparille. Puolustusministeri on tehnyt heidän kanssa yhteistyötä liki kolme vuotta ja tyttären kidnappaaninen ei tiedä hyvää kenellekään heistä.
Onko hänet nyt muutettava vampyyriksi? Violet vastustaa, hän enemmin vaikka kuolee. Hänestä ei ikinä tulee verenimijää! Mutta hän ei mahda mitään tunteelle, jonka Kaspar herättää hänessä. Ja sitten on vielä Fabian.
Vampyyrit seuraavat ennustusta, joka ennustettiin satoja vuosia sitten. Yksi näistä säkeistöistä koskee Kasparin tulevaa vaimoa.
"Hänen kohtalonsa on kirjattu kiviin,
Käydä toisena hallitsijoiden riviin.
Pettäjä suvun ja ihmisten, harteillaan synnit isien,
Kylpenyt veressa mustan ruusun ylhäisen.
ei syntymää, ei aikaa, ei oikeutta päättää,
Uhteina kahden viatoman täytyy kuolla,
Vuoksi tytön, joka yksenä sytyttää"
***
Luulin aikakauteni vampyyreiden seurassa päättyneen, mutta pahasti erehdyin. Vampyyrin tarjoama illallinen oli herkullinen.
Nuorille aikuisille suunnattu Dark Heroine -kirjasarja saa toivon mukaan muutkin lukijat koukutetuksi. Seuraavassa osassa esiintyy Autumn Rose, johon pääsin tutustumaan jo tässä ensimmäisessä osassa. Kirjan toinen osaa ilmestyy 29.8.13 ja suomennos kesällä 2014.

Tarinassa oli huikeita kohtauksia. Ajojahti metsässä. Violetin murhayritys. Tulinen rakkaus. Menetys. Magia. Menneisyyden kohtaaminen.
Tarina oli myös ajoittain seksikästä ja humoristista, mikä yllätti minut kirjailijan nuoren iän takia. Ensimmäisen osan hän sai kirjoitettua  15-vuotiaana. Alkuperäinen tarina löytyy  täältä . Kirja julkaistiin vasta 2012.

"Vampyyrit iskevät pitkin hampain" Tämä tarina iski  minut tainnoksiin ja löi laudalta Twilightin. -This is only my opinion-

Pakko mainita, että mieleni pintaan pulpahti (aivosolut tomivat siis vielä) eräs toinen kirja, jossa myös tuittupäinen ja temperamenttinen päähenkilö. Vuosia sitten eräs kirjastovirkailija suositteli luettavaksi Anni Polvan Otan sinut, Äkäpussi!, jonka tietenkin luin ja hauskassa seurassa sainkin sitten viettää aikaa.


11 kommenttia:

  1. Kirjailija on kyllä syntynyt vuonna 1994, joten hän on tällä hetkellä 19-vuotias eikä 14. pikku korjaus vain.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Laskuvirheestä tuskin kyse. Syytän sormiani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis 15-vuotias, eikä 14-vuotias, kuten olin virheellisesti blogissani maininnut. Hän oli kirjan julkaisuvuotena 18-vuotias.

      Poista
  3. Verrattuna siihen kuinka montaa blogia pidät yllä niin kieliopissasi on vielä parantamisen varaa. Etsin arvioita kyseisestä kirjasta ja tämän perusteella olin aluksi pettynyt kirjan tasoon suhteessa odotuksiini, mutta lopulta totesin että ehkä se voi sittenkin olla ostamisen arvoinen. Pitää vielä vähän miettiä :)

    Ensimmäiseen kommenttiin olisi voinut selkeämmin vastata että kirjailija julkaisi siis tekstin alunperin netissä, ja vasta myöhemmin siitä julkaistiin kirja. Ainakin omaan korvaani tuo "pikku korjaus" kuulostaa väärinymmärrykseltä, vai miten on?

    VastaaPoista
  4. Toisaalta osaat näemmä ruotsia melko hyvin, eli jos olet suomenruotsalainen tai muuten opiskellut ikäsi ruotsia suomen ohella, on ihan ymmärrettävää ettei tämä teksti ole niin sujuvaa kuin yleensä paljon lukevilla voi olla. Kielioppi ja lauserakenteet ovat kuitenkin aika erilaiset noissa kahdessa kielessä :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! Kiitos palautteesta. Tiedän, että suomenkieleni ei ole maailman parasta, mutta se ei estä minua kirjoittamasta tekstiä suomeksi :) Kieliopillisiin virheisiini olen itsekin törmännyt kun olen lukenut kirjoittamaani tekstiä uudestaan pari päivää myöhemmin Eufoorisessa tunnetilassa en saisi ollenkaan kirjoittaa! Ja kyllä, ruotsinkieli on vahvasti elänyt elämässäni. Ruotsinsuomalaisuuteni heijastuu varmasti kirjoituksissani, koska suomea en jostain syystä päässyt opiskelemaan Ruotsissa. Suomi-vaihe saapui elämääni vuonna 1982, kun muutimme Suomeen ja silloinkin jatkoin ruotsin puhumista. Äidinkieli koulussa oli siis ruotsi. Tosin ruotsinkielenikään ei enää ole yhtä hyvä kuin ennen, koska olen päässyt suomalaistumaan :D

      Poista
  5. Kuulostaa just hyvält kirjalt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin aivan mahtava kirja. Luin srn juuri loppuun varmaan viidettä kertaa. Ja kyllätämä kirja lyö laudalta kaikki aikaisemmin lukemani vamppyyrikirjat (ja olen lukenut niitä paljon) :)

      Poista
  6. Lainasin tuon kirkastosta muutamama päivä sitten. Luin sen yhdessä päivässä. Se on niin mahatava verrattuna muihin vampyyri kirjoihin

    VastaaPoista
  7. hei onko tietoa että suomennetaanko sitä kakkos osaa ollenkaan kun nyt jo kesä 15 eikä suomennoksesta näy jälkeäkään?

    VastaaPoista
  8. Selailin internettiä, ja sain ilokseni huomata että kolmattakin osaa olisi luvassa tämän vuoden puolella, mutta vain englanniksi... itsekkin olen harmitellut sitä että kirjan kakkos osasta autum rose, ei ole vieläkään tullut suomennosta. Kakkos kirjassa huomio kohdistuu enemmän autum rose nimiseen maagiin, joka esiintyi ykkös osassa pimeyden sankarittarena.

    VastaaPoista