perjantai 12. heinäkuuta 2013

Alex Scarrow : Timeriders

Alex Ridersin Timeriders-sarja : Timeriders #1, Saalistaja #2,  The doomsday code #3,  The eternal war #4, Gates of Rome #5, City of shadows #6, The Pirate Kings #7, The Mayan Prophecy #8

Kirjan lukeminen kannesta kanteen ei ihan onnistunut. yhden yön aikana.  Luomet alkoivat lupsahtelemaa iltamyöhään siihen tahtiin, että päätin jatkaa lukemista aamulla, iltavuoroni kun alkoi vasta klo 12. Sen verran tarina vei seuraavana päivänä mennessään, että poikani tuli sanomaan "Etkö sä mee ollenkaan töihin?" Ja sehän sai minun jalkoihin sellaista vipinä, kun katsoin kelloa, että huhuh. Unohdin siinä rytäkässä vaihtaa lukulasini työlaseihin, joten tiedossa oli hieman "utuinen" päivä ;)

Ensin pieni referaatti tarinasta: Aikamatkailun keksi Waldstein vuonna 2044, mutta kun hän ymmärsi aikamatkailun huonot puolet, hän ryhtyi kieltämään aikakoneiden tuottamisen. Vuonna 2051 säädettiin kansainvälinen laki, joka kielsi aikateknologian kehittämisen kokonaan. Tapahtui kuitenkin yksi virhe, kaikkia koneita ei hävitetty.

Liami, Maddy sekä Sali olisivat kuolleet, ellei herra Foster olisi  tehnyt heistä aikamatka-agentteja.
Time riders Alex Scarrow aikamatkat
Vuosi, johon Foster nuoret vei on 2001.
Liam on näistä kolmesta ainoa, joka siirtyy tulevaisuuteen vuodesta 1912, . Maddy ja Sal matkasivat menneisyyteen. Maddy vuodesta 2010 ja Sal vuodesta 2026.
He asuvat pienessä bunkerissa aikakuplan sisällä; He elävät yhä uudestan ja uudestaan päivät 10.9 ja 11.9, jotta tunnistaisivat heti aikavääristymän aiheuttaman muutoksen.
He saavat neljännen henkilön tiimiinsä. Bob-niminen klooni on älykäs ja hänellä on "supermiehen voimat".
Foster kertoo heille syyn, miksi juuri heidät on valittu ja miksi aikamatkailua tapahtuu, vaikka se kiellettiin tulevaisuudessa.
Maddy, joka on tietokonenörtti ja haka hakkeroinnissa valvoo sosiaalista mediaa, uutisia ja tietokantoja. Sal valvoo ympäristöä ulkosalla, jossa seuraa ihmisiä ja tarkkailee tapahtuuko heissä tai ympäristössä jotain poikkeavaa. Liam on aikamatkaaja ja hän saa apurikseen klooni-Bobin, johon he kaikki kiintyvät.
Liamin tehtäväksi lankeaa aikavääristymän korjaaminen ennalleen.

Foster kouluttaa heidät tehtävään ja ensimmäisessä kokeessa Foster, Liam ja Bob siirtyvät vuoden 1963 Dallasiin, jossa presidentti Kennedy kulkueineen ajaa katua pitkin kohtalokkain seurauksin. Sitten lähtee tapahtumaketju vyörymään kyseisenä päivänä, joka tulee muuttamaan tulevaisuutta,,,pieneksi hetkeksi,,,,ja vuodessa 2001 sekä Sal että Maddy havaitsevat muutoksen omassa aikajanassa. Kun miehet palaavat, on aikavääristymä korjaantunut ja kaikki palannut ennalleen.

Seuraavaa aamuna Sal huomaa ällistystyneenä että, se mitä hän on jo useamman 11.9 aamun joutunut näkemään, ei toteutunut. Se mitä hän seuraavaksi näki, sai niskakarvansa nousemaan pystyyn.
New York ei ole  enää se meluisa, elämää täynnä oleva kaupunki. Kaksoistornien (WTC) sijasta paikalla on entistä praameampi pilvenpiirtäjä. Kaikki on harmaata ja hiljaista. Katoilla liehuu punaisia viirejä, joiden keskellä on jokin musta kuvio. Ja jokaisella ihmisellä on samantyyppinen liina käsivartensa ympärillä.
                                                       **************************

Vuonna 2066 Kramer -niminen mies tekee miestensä kanssa rynnäkön New Yorkin museoon. Hänellä on tiedossa, että sinne olisi piilotettu aikakone. Hänellä on yksi päämäärä ja se on luoda uusi maailma, hänen maailmansa. Päämääräksi on asetettu vuosi 1941, Berghof, Saksa.
Aikamatka menneisyyteen onnistuu ja kun hän pääsee tekemään kauppoja silloisen diktaattorin kanssa, pääsee hän valloittamaan maailmaa niillä aseilla, jotka hän oli tuonut mukanaan tulevaisuudesta.

Liamin on aika astua aikakoneeseen. Aikamatkaaja on siirtymässä vuoteen 1957, josta kaikki alkoi. Mutta he luulevat ihan väärin. aivan liian väärin. Sinä aikana kun Liam ja Bob yrittivät selvittää mitä on tapahtunut, Sal, Maddy ja Foster joutuvat silmätyksin itse kauhun kanssa.

Toinen osa 6-osaisesta sarjasta julkaistaan 15.10
Kirjan nimi: Saalistajan aika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti