perjantai 10. toukokuuta 2013

Lisa R Jones: Inside out -trilogia

Lisa R Jonesin Inside out-sarja: Ihosi alla #1, Sisälläni #2, Paljastus #3

Jatketaan välillä näiden ns. intohimoisten kirjojen parissa.


Inside out -trilogian ensimmäinen osa Ihosi alla kertoo naisopettajasta, joka saa käsiinsä päiväkirjoja. Päiväkirjat on Rebekka -niminen henkilö kirjoittanut. Päiväkirja sisältää erittäin intiimejä kohtauksia Rebekan ja  nimeämättömän miehen intohimoisesta  rakkaudesta.
Päähenkilö lähtee selvittämään Rebekan kohtaloa. Hän haluaa palauttaa henkilökohtaiset päiväkirjat oikealle omistajalle. Hän ei kuitenkaan voi estää itseään lukemasta päiväkirjaan kirjoitettuja merkintöjä. Ne kiinnostavat häntä liikaa.
Kun hänelle selviää, että Rebekka työskentelee paikallisessa taidegalleriassa, päättää hän käväistä paikan päällä. Mutta Rebekka ei ole sielä, eikä kukaan osaa sanoa milloin hän palaa. Hän on ollut jo kaksi kuukautta poissa. Päähenkilö kuitenkin päättää jäädä katsomaan taidegallerian taideteoksia ja huomaa päivän päätteeksi, että on saanut työpaikan taidegalleriasta. Onneksi on kesä ja koulusta lomaa, joten pieni ylimääräinen tienesti ei ole pahasta. Taide-ala on aina ollut lähellä hänen sydäntään, hän on jopa suorittanut taide-alan tutkinnon. Paikan johtaja Mark on puoleensavetävä, mutta määräilevä. Hän vaatii kaikilta alaisiltaan tottelevaisuutta, ja välillä päähenkilöllä on tunne, että kyseessä on Rebekan salainen mies, joka jo katsellaan saa päähenkilön  tutisemaan ja tottelemaan oitis. Gallerian taiteilija Chris herättää  henkiin päähenkilön sydämen ja jokaisen elossa olevan solukon. He heittäytyvät kiivaaseen suhteeseen, vaikka Chris koko ajan varoittaa, että päähenkilö pitäisi pysyä kaukana hänestä. He toimivat kuitenkin päinvastoin. Chris haluaa suojella päähenkilöä Markilta. Hän jopa näyttää päähenkilölle Markin pimeän puolen viemällä hänet Markin omistamaan salaiseen paikkaan.
Myös Mark varoittaa päähenkilöä, mutta varoittaa lankeamasta Chrisin syliin. Nämä kaksi miestä saavat päähenkilön pään sekaisin. Ja sitten on vielä Rebekka, joka on kadonnut.
Taustalla häilyy vielä kolmas mies, johon päähenkilö törmäsi heti tarinan alkumetreillä etsiessään lisätietoja Rebekasta tämän omistamasta hylätystä varastosta (ajatelkaa sarjaa Huutokaupan metsästäjät). Tarina päättyi "harmittavasti" sellaiseen kohtaan, että minun on saatava toinen osa hetijustnyt... Päähenkilö meni etsimään Rebekasta enemmän tietoa tämän varastosta, kun valot sammuivat ja hän kuuli askeleiden lähestyvän...
Tarinassa siis kolme miestä: Dynaaminen pomo, intohimoinen taiteilija ja salaperäinen kohtalo(ko?)
Tarina eteni hyvässä tempossa ja oli kaikella mausteilla maustettu. Hassuinta tässä on se, etten muistan päähenkilön nimeä.

Inside out -trilogian ensimmäinen tarina oli jollakin tavalla mystinen. Kirjan nimi -Ihosi alla- kertoo miten päähenkilö pääsee Rebekan ihon alle lukemalla tämän päiväkirjoja. Oiskohan niin, että sarjan toinen kirja -Sisälläni- kertoo siitä miten päähenkilö on imennyt sisälleen Rebekkan elämäntyylin?

Ykköseksi tässä kirjallisuusgenressä yltää yhä vielä 50 Shades.
Crossfire-sarjasta olen lukenut ensimmäisen osan ja aikomus on lukea kaksi seuraavakin osaa.
Eighty days -sarjasta luin ensimmäisen osan ja siihen jäi se kahlaaminen.

12 kommenttia:

  1. Ite tykkäsin tästä ja toisesta osasta. Oli aika henkeä salppaava se toinen kirja. Ja nyt odottaa syksyllä että tulis vika osa...

    VastaaPoista
  2. Ja minä pääsen vasta lukemaan toista osaa. Hienoa tietää, että tiedossa on maukasta makustelua lukuvalon kajossa :)

    VastaaPoista
  3. Tästä sarjasta tuli mun suosikki! ekaks luin fifty shadesit sitte crossfiret(odotan jatkoa...) ja nyt just lopetin inside out-sarjan tokan osan ja malttamattomana odotan viimeistä kirjaa tästä sarjasta :D kaikissa on jotain samoja elementtejä mutta jostain syystä tämä on herättänyt eniten tunteita ja on ollut jännittävin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wuhuu! Hienoa, kun meitä näihin sarjoihin hurahtaneita löytyy enemmänkin:) Inside out-sarjan toista ja kolmatta osaa en ole vieläkään ehtinyt lukea, mutta tarkoitus on kahlata tämänkin sarja läpi.

      Poista
  4. Mä sain eilen 50 shadesit loppuun luettua. Tilalle jäi vain tyhjyys ja nyt mietin et pitäisikö raahautua kirjastoon lainaamaan tämä teos? Onko sarja lukemisen arvoinen? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä! Sarja on lukemisen arvoinen, vaikkei se minun mielestäni yltänyt samalle tasolle Fifty Shadesin tasolle. Mutta tällekin sarjalle löytyy faneja. Suosittelen, että tutustut myös Crossfire-sarjaan (Sylvia Day). Yhtä hyvä kuin Inside out-sarja ;)

      Poista
  5. Luin juuri loppuun Inside Out kirjan viimeisen osan ja tyhjä olo jäi. Pitänee yrittää taas löytää joku sellainen sarja, joka imaisee mukaansa eikä tarvi juurikaan aivotyöskentelyä, Fifty Shades ja Crossfire sarja on luettu, joten niistä ei ole apua. Muita ideoita?! Tosin Crossfire sarjaan on ilmeisesti tulossa jatkoa eli ei jääkään trilogiaksi. Niin ja jos tykkää näistä kolmesta sarjasta, saatatte pitää myös S.E.C.R.E.T. sarjasta. Ei yllä näiden muiden tasolle, mutta tyydyttää lukemisen nälän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla crossfire viimeinen osa menossa. Inside out oli hyvä, mutta ei aiheuttanut samanlaisia väristyksiä. Pitääkin katsoa toi Secret sarja seuraavaksi. Kiitti vinkistä :)

      Poista
    2. S.E.C.R.E.T.-sarjan kirjavinkistä kiitokset! Ensimmäinen osa jo odottaa hyllyssä :)
      Musta Tikarin veljeskunta on Ward J.R kirjoittama kirjasarja vampyyreistä, ja rakkaudesta, joka roihuaa intohimon lailla. Suomeksi löytyy 11 osaa ja sarjan 12 osa ilmestyy englanniksi vuonna 2014. Sarja ei ole yhtä eroottinen kuin yllämainitut kirjasarjat, mutta jotain siinä kuitenkin on, että se koukuttaa lukemaan lisää. :D. Linda Howard kirjoittaa jännityskirjallisuutta, mutta tarinassa runsaasti mukana intohimoa. Kirja vapaata riistaa oli ihan lukemisen arvoinen.
      Maya Banksin kirjasarja on myös eroottista kirjallisuutta. Kirjasarja alkaa Huumalla, mutta en ole vielä ehtinyt lukemaan sitä, jotta voisin kertoa onko se hyvä vai ei. Onko joku jo ehtinyt lukemaan?

      Poista
  6. Hei, Inside outista on vissiin tulossa vielä 4 kirja joka kertoo Chrisistä ja Sarasta.http://www.lisareneejones.com/inside-out-4/ ja Markista kertova kirja on myös tulossa mutta en tiedä milloinhan (jos koskaan) nuo ilmestyy suomeksi..

    VastaaPoista