maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kerstin Gier :Safirblå/Safiirinsini

Kerstin Gierin Rakkaus ei katsoo aikaa-sarja. Rubiininpuna #1, Safiirinsini #2, Smaragdgnvihreä #3. Viimeinen osa on tulossa 30.7.2014

Safiirinsinen luin ruotsiksi, koska se julkaistiin, kas kummaa, ennen suomennosta. Toinen osa jatkuu siitä mihin ensimmäinen päättyi, vaikka olinkin hieman ulalla ensi alkuun. Olinhan lukenut ensimmäisen osan suomeksi. Pian sain kuitenkin tarinasta kiinni ja aikamatkailu alkoi.
Gwendoly on siis  Charlotten sijasta Rubiininpuna. Jos te olette lukeneet ensimmäisen osan, tiedätte mistä on kyse. Kaksitoista ihmista eri vuosisadalta, kaksitoista jalokiveä.
Charlotte on tosi katkera Gwendolylle, mutta auttaa häntä kaikessa mitä hänen pitää tietää 1700-luvusta, koska sinne Gwendolyn on matkustettava Gideonin kanssa, joka on taas Timantti. Heidän pitää kerätä verta kolmelta ihmiseltä, jotta kaksitoista kiveä saataisiin toimimaan, johonkin. En tiedä mihin. Keskityin niin paljon Gwenin ja Gideonin tunteisiin, ettei mikään muu oikein kiinnostanut ;)
Aikamatkailussa Gwen pääsee myös siirtymään 1940-luvulle sekä 1950-luvulle, jossa kohtaa isoisänsä. Näissä aikamatkailuissa hän ei olisi saanut kohdata ketään, koska tutun ihmisen kohtaaminen olisi vaarallista. Isoisältään hän pyytää apua selvittämään mitä Lucylle ja Paulille oikein tapahtui. Kaksi rakastunutta, jotka päättivät poiketa kohtalonpolustaan ja estää jotain suurta tapahtumasta. Ei taida Gwendolynilla olla aavistustakaan mihin kaikki tämä johtaa, tai sitten minulta meni jotain ohitse.

Gwenin ja Gideonin ensimmäinen suudelma tapahtuu viimeisen aikamatkailun aikana, Ja tämän jälkeen varastetaan suukko sieltä ja suukko täältä.  Gwenin seuraan on löyttäytynyt sellainen kaveri, jota toiset eivät näe. Gwenillä on nimittäin taito nähdä kummituksia ja nyt outoja otuksia.
Gwenin saa tästä uudesta näsäviisasta demonista oivan salakuuntelijan, joka tekee mitä tyttö pyytää.
Aikamatkailu on Gwenin näkökulmasta jännittävää ja hauskaa. Etenkin kun hän aiheuttaa omalla tyylillään ja tavoillaan hämmenystä 1700-luvun ihmisissä. Nauratti hieman kun hän laulaaluritti  Memory -nimisen laulun hämmentyneelle yleisölle, kun oli ottanut yhden lasin liikaa viiniä. Tarinassa oli kaikkiaan hauskoja piirteitä. Etenkin tämän demonin ansiosta.

Nyt on pakko taas äkkiä päästä kirjojen pariin. Tämä oli tällainen revitty versio kirjavinkkauksesta.
Lukuholistikausi parhaimillaan, otetaan siis kaikki hyöty irti.

Suomennos, Safiirinsini, ilmestyy heinäkuussa 2013. Julkaisupäivä olisi tietojen mukaan 26.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti