sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Carrie Ryan : Den mörka staden

Viimeinen osa Zombisarjasta herätti kiukkuisia tuntemuksia. Miksi en muistanut niitä tärkeimpiä kohtia ensimmäisesta ja toisesta osasta. Kuka on Annah, Abigail, Elias, Catcher???? Miksi en muista näitä päähenkilöitä. Oliko pääni niin usvassa kun luin Vassa tändernas skog- ja De dödas strand -nimiset kirjat, että minun pitäisi lukea ne uudestaan?
Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja ryhtyä lukemaan. Kyllä siinä sitten pikkuhiljaa selvisi mitä olin unohtanut. en siis mitään. Ensimmäisestä osasta olen kirjoittanut jotain tänne blogiin. Toisesta osasta en sitten niin mitään. Miksköhän? Tiedä häntä sitten.

Nämä kolme kirjaa ovat kolme itsenäistä osaa. Ensimmäisessä osassa on Mary ja Noel, jotka rakastavat toisiaan. Toisessa osassa on Abigail/Gaby, jonka Mary on pelastanut, kun Gaby oli viisivuotias. Gaby ja Catcherilla ovat enemmän kuin ystäviä, mutta kun Catcher saa tartunnan, mutta ei muuttunut Zombiksi, hän etääntyy. Sitten on Elias, jonka Gaby kohtaa ja johon rakastuu. Elias ja Gaby lähtevät etsimään Terävien hampaiden metsää, josta Elias on joskus aikoinaan lähtenyt  pakoon. Gaby muistot palaavat ja hän muistaa, että hänellä on kaksoissisar jossain. Nämä tapahtumat siis pikana ensimmäisestä ja toisesta osasta.
Kolmannessa osassa kerrotaan Annahista, joka odottaa Eliasta kotiin. Hän on ollut jo kolme vuotta poissa. Annah on joutunut hyökkäyksen kohteeksi; kolme sotilasta ahdistelee häntä, kun Catcher saapuu paikalla kolmen epäpuhtaan naisen kanssa. Hehän eivät pure Catcheria, koska tämä on saanut pureman.
Naiset hyökkävät miesten kimppuun ja Annah pääse pakoon. Catcher vie hänet tunneleihin ja sielä hän kertoo Eliaksesta, joka on pyytänyt Catcheria suojelemaan Gabya, kun he ovat lähteneet etsimään Annahia. Gaby, jonka oikea nimi on Abigail on Annahin kaksoissisar. Annah on luullut menettäneensä Abigailin, mutta tämä onkin elossa.
Zombit ovat heränneet ja lähteneet liikkeelle, niitä on tuhansia jollei miljoonia. Koska Catcher on saanut pureman, joutuu hän antautumaan, jotta saa pelastettua ystävänsä sekä Annahin. Miten he selviävät zombeista? Jaas,,aikast sekopäähorinaa minulta. Mutta sainpahan erilaisin maustein sekoitettua teidänkin päänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti