torstai 27. kesäkuuta 2013

Fanny Tarujoki : Zadara : Kuninkaan varjo

Yllätyin kuinka paljon pidin tarinasta! Mistä näitä kirjoja oikein tulee!! Lainasin kirjan, koska se oli niin sopivasti tyrkyllä kirjaston esittelyhyllyssä. Tarina vei siis menneessään ja taas tuli luettua pikkutunneille asti. (Fantasiakirjallisuuden parissa aika menettää merkityksensä)
Tarinan alussa mieleeni juolahti  kirja nimeltä Vanha Testamentti, kun Jumala loi maan jne.
Mutta tämä tarina ei mitenkään liitty siihen, vaan toiseen planeettaan....

Tämä tarina alkoi siten, että Zadara -niminen haltia loi viidestä tähdestä planeetan pelastaakseen veljensä luoman maapallon täystuholta. Hänellä oli kuusi lasta, joille hän antoi tehtävän:
Narok toi veden
Essen toi vehreyden
Heretha loi ensimmäiset ihmiset ja eläimet
Alexandra käski kuuta ja aurinkoa kiertämään ja eläimet omille maillensa.
Okam loi yksin omaa maailmaa, jossa syntisille annettaisiin anteeksi ja pääsyn Paratiisiin
Zorgan sai Pimeyden, koska pimeys houkutti häntä liian suuresti
Kun kaikki oli valmista nousi Zadara maan pinnalle ja istutti siemenen, josta kasvoi Momoa-puu, suojelemaan maailmaa. Koska jonain päivänä Zorgan, pimeyden hallitsija, saapuu valloittamaan maailmaa. Zadaran vaimo Fin, joka aikoinaan oli tavallinen ihminen, mutta jumalattareksi kastettu, antoi uudelle Darel Calemagin -nimiselle maailmalle valon.

Sitten siirrytään nykypäivään ja maapallolle , jossa pääsemme tutustumaan Maya -nimiseen goottityttöön, temperamenttiseen Marieliin, bulimiasta kärsineeseen Florenceen, tappelupukari Bradiin sekä kiusottelevaan ja Marieliin rakastuneeseen Alexanderiin. Heistä tulee parhaimpia ystäviä ja he myös löytävät tiensä toiseen maailmaan, vahingossa. Momoa-puu, joka kasvaa keskellä metsää, on odottanut hetkeä, jossa viisi suojelijaa saapuu Darel Calemagiin, Momoa-puun kautta.. Ennustus käy toteen, kun nämä viisi tömähtää ällistyneinä toiseen maailmaan.
Siellä heitä odottaa sota, jonka heidän on käytävä. Eletään Koiran vuotta 359 ja hirmuhallitsija Singra hallitsee maata. Singra, joka on sielunsa myynyt pimeydelle, on hallinnut maata satoja vuosia.

Kuudes suojelija löytyy Darel Calemagista. Tämän lisäksi taisteluun liittyy Amber -niminen tyttö, joka on taitava miekkailija. Maasta saapuneet nuoret ovat ensijärkytyksen jälkeen hyväksyneet kohtalonsa. Momoa-puu ei päästä heitä kotiin takaisin, ennen kuin ennustus on täyttynyt. Jokainen saa yliluonnollisen voiman. Maan, lumen,  veden, lasin, tulen ja ukkosen. Ja taistelu alkakoon! Erinomainen tarina nuorelta kirjailijalta! Ilokseni sain lukea, että tarinalle on jatkoa. Ensimmäisessa osassa tarina päättyi hirmuhallitsijan ennenaikaiseen kuolemaan, joten oletan että toisessa osassa päästään elämään hirmuhallitsijan jälkeistä aikakautta. Mitenkä käy Maapallon nuorten? Pääsevätkö he takaisin omaan maailmaansa? Haluavatko he edes sinne takaisin?
En löytänyt kuitenkaan mitään tietoa seuraavan kirjan julkaisupäivästä saatikka -vuodesta. Toivottavasti on tulossa,,ja pian....
.
Niin, ja eihän tarina olisi mitään ilman rakkautta ;)

2 kommenttia:

  1. Heippa! Sinulla kävi tuuri, olen Zadaran kirjoittajan sisko. Mutta harmikseni ajattelin sinulle sanoa, että toista osaa tuskin tulee koskaan kauppoihin asti. Yksi monista syistä on yksinkertaisesti se, ettei siskoni itse pidä lainkaan tuosta kirjasta ja katuu aika raskaasti, että se saatiin julkaistua.
    Mutta olen itse tyytyväinen, että pidit siskoni kirjasta! Kiitokset sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kurja! Tarina oli mielestäni huikea. Kunnioitetaan kuitenkin siskosi päätöstä jättää kirjoittamatta/julkaisematta jatko-osaa. Lämpimät terveiset hänelle! Toivottavasti saamme tulevaisuudessa päästä lukemaan jotain muuta hänen kirjoittamaa tarinaa. Hänellä on nimittäin kynä hallussa!

      Poista