keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Dorothy Koomson : My best friend's girl

Löysin taas uuden kirjailijan kirjaston hyllystä! Aina mukavaa, kun saa kohdata yllätyksiä selkärivien piiloista.
Dorothy kirjoittaa kepeästi ja kipeästi tarinaa Kamryn poukkoilevasta elämästä, joka sijoittuu nykyhetkeen ja vähän menneisyyteen. Hän on menettänyt ystävänsä ja tulevan aviomiehensä pari vuotta sitten, kun vahingossa käy ilmi (vähän ennen häitä), että hänen paras ystävä on maannut hänen tulevan aviomiehensä kanssa ja kaiken lisäki hän on kummitäti ystävättären 2-vuotiaalle tyttärelle, joka on saanut alkunsa tästä yhdestä harha-askeleesta. Kamry ei kuuntele selityksiä. Hän paiskaa ystävättären ulos elämästään, peruuttaa häät ja ja jättää ex- tulevan aviomiehensä. Kuuden vuoden yhdessäelo päättyy kuin seinään, eikä Kamry aio näyttää kenellekään yhtä ainoatakaan kyyneltä.

Eräänä päivänä kaksi vuotta myöhemmin. Itseasiassa hänen syntymäpäiväaamuna hän saa kirjeen kotiin. Luulee sitä onnittelukortiksi, mutta tajuaa pian kortissa olevan pyynnön takia, että kortin lähettäjä on hänen petturiystävä Adele. Adele pyytää häntä käymään sairaalassa, koska hänellä on tärkeätä asiaa. Kamryn päättää ensin jättää koko käynnin väliin, mutta löytää itsensä Adelen sairaalavuoden vierestä. Adele on kuolemassa leukemiaan ja hän haluaa, että Kamryn adoptoisi Teganin. Kamryn kieltäytyy jyrkästi, mutta lupaa mennä katsomaan Tegania, joka on isovanhempien hoivassa. Sielä hän päättää ottaa Teganin mukaan, koska hän näkee pahoinpitelystä tulleet jäljet tytön iholla.

Adele kuolee ja pian Kamryn onkin sitten äiti-Ryn tahtomattaan, mutta suloista aurinkoista tyttöä ei hänkään voi vastustaa.
Sitten hänen elämäänsä saapuu ylimielinen mies, Paul. (Sama työpaikka)  Heidän ensikohtaaminen ei ole mitenkään sievää. Etenkin, kun Kamryn yks kaks ryntää ulos, koska oli unohtanut tytön esikouluun.
Paul hiipii pikkuhiljalleen hänen elämään ja makuhuoneeseen, kunnes hän kohtaa ex- tulevan aviomiehen. Pettäjämies Natea kohtaan sykkii vielä sydän ja Paulkin huomaa sen.

Samalla kun Kamryn setvii ja selvittää menneisyyden haamuja Adelen kirjoittamien kirjeiden perusteella, hän yrittää selvittää itselleen kumpi miehistä kuuluu hänen elämäänsä.

Boken läste jag på svenska och en film om berättelsen skulle jag vilja se.

Ihanaa!!! Minulla on jo 9 seuraajaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti