sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Judy Blundell : What I saw and how I lied

Evien isäpuoli saapuu kotiin sodasta, eletään 1940-luvun loppupuolta.  Perheen taloudellinen tilanne paranee oitis ja elämä hymyilee. Isäpuoli haluaa kuitenkin tarjota vielä loisteeliaamman elämän vaimolleen, joten he päättävät matkustaa Floridaan. Isäpuoli Jonille tarjotaan mahtava sopimus, joka toisi perheelle paljon rahaa.

15-vuotias Evie on innoissaan. He asuvat hienossa hotellissa ja heitä ympäröi uudet ystävät. Yksi äidin ystävistä on päättänyt tehdä Eviesta kauniin ja vastustamaton. Evien mielestä mikään asia maailmassa ei saa häntä yhtä kauniiksi kuin hänen äitinsä.
Evie kohtaa sielä nuoren miehen, johon rakastuu tulisesti. Rakkaus on kuitenkin kiellettyä. Vanhemmat yrittävät tehdä kaikkensa, jotta Evie pysyisi  kaukana Peteristä.
Vanhemmat eivät kuitenkaan tiedä, että Evie tapaa Peteriä salaa, kunnes äiti saa heidät kiinni Peterin omasta talosta.
Miten äiti tiesi missä Peter asui? Tämän kysymyksen jälkeen Evien epäilee, että äidillä on jonkinlainen suhde Peteriin. Miksi?
Yhden veneretken jälkeen Peter katoaa ja hänet löydetään kuolleena myöhemmin. Evie ei päässyt mukaan veneretkelle. Vanhempia syytetään taposta ja erilaisia todisteita siitä, että äidillä olisi ollut suhde Peteriin nousee esille. Evien on tehtävä jotain, jotta saisi pelastettua vanhemmat.
Tarinassa on dekkarimaisia piirteitä, etenkin tarinan lopussa, jossa Evien vanhempia syytetään taposta.
Kiehtovaa oli tarinan tuomat yllätykset ja käänteet. Tarinassa ei ollut mitään itsestään selvää asiaa, vaan jokainen sivukääntö toi uusia yllätyksiä.  Yllätin itseni pitämällä tarinasta.


2 kommenttia:

  1. Lukeminen on minulla jäänyt tosi vähälle tällä erää, ehkä se taas tästä......
    Rentouttavaa kesää ja lukuikloa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Merja! Vielä olisi neljä viikkoa lomaa....wuhuuu

    VastaaPoista