tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kate Morton :The secret keeper

Miksen heti kirjoittanut tarinasta jotain tai edes tehnyt muistinpanoja! Kirja on palautettu jo kirjastoon, enkä muista kuin päällisin puolin tarinan tapahtumista, puhumattakaan päähenkilöiden nimistä. Katsotaan mitä tulemaan pitää.....


Kirjaa kertoo nykyisyydestä ja menneisyydestä. Nykyisyydessä vanhin tytär hoitaa äitiään, joka on kuolemaisillaan. Samalla hän miettii tapahtumia joista ei puhuta. Nyt hänellä olisi viimeinen mahdollisuus lähteä selvittämään, mihin 60-luvulla tapahtunut tappo liittyy. Hän oli nuorena tyttönä joutunut näkemään äitinsä tappavan miehen, jota ei koskaan ollut nähnyt. Tappo kirjattiin itsepuolustukseksi, eikä äitiä vastaan nostettu sen kummemmin syytteitä. Tytär oli ollut avaintodistaja tapahtuneessa.


Tytär puhuu sisaruuksiensa kanssa tapahtumasta, mutta he eivät muista asiasta sen enempää kuin hän. Vanhojen asiakirjojen löytäminen vie hänet joitakin askeleita eteenpäin ja äidin kertomat muistot vie heidät sodanaikaiseen tapahtumaan.

Tarina siis siirtyy menneisyyteen, jossa kaksi naista esittää tärkeää roolia. Toinen heistä on rikas ja toinen kotiapulaisena naapurissa.Toinen kokee ystävyyttä, toinen kieltää sen kokonaan. Toisella naiselle on halu kostaa, toisella halu suojella.,,,, En paljasta kummalla oli mitäkin mielessä,,,,. Miestä käytetään hyväksi. Mies, joka rakastuu kahteen naiseen. Vai onko se rakkautta? Hän suostuu auttamaan kostossa, mutta ei tiedä mitä tehdä, kun hänelle selviää, että hän rakastaa koston kohdetta. Toinen naisista on naimisissa miehen kanssa, jota ei rakasta. Seinien sisällä tapahtuu kamaluuksia.

Lopuksi kaksi naista taistelee miehestä, jonka rakkauden haluavat itselleen. Siis kaksi ystävää taistelevat yhdestä miehestä tietämättä toisen tunteista. Toinen luulee saaneensa kostonsa, mutta ei tiedä aiheuttaneensa itselleen, ystävälleen ja rakastamalle miehelleen kuolemantuomion. Toinen yrittää suojella toista, kun hän saa kuulla miehensä tappaneen miehen, jota rakastaa. Toinen selviää hengissä pommin osuessa taloon, toinen kuolee.  Hän, joka selviää hengissä perustaa perheen ja on onnellinen, kunnes kohtaa tutun hahmon lähestyvän hänen kotioveaan ja tappaa tämän.

Tarinan parhaimmat hetket koin, kun pääsin lukemaan menneisyydestä. Paluu  takaisin nykypäivään sai mielenkiintoni tarinaan herpaantumaan ja on pakko tunnustaa, että luin siinä vaiheessa hieman huolimattomasti. Tarinan lopussa pimeät salaisuudet näkivät päivänvalon ja jouduin lukemaan lopun kahteen otteeseen. Sen verran hämmästyin lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti