lauantai 17. elokuuta 2013

Gena Showalter : Kodittomat sielut

Gena Showalterin Interwind-sarja. Kodittomat sielut #1,  Selviytyjät #2, Kietoutuneet #3
Interwind #4: ei suomennosta vielä.

Aden Stonen päässä asuu neljä sielua, joiden takia hän on viettänyt suurimman osan elämästään mielisairaaloissa ja sijaisperheissä. Lääkäreiden mukaan hän sairastaa skitsofreniaa, koska hän väittää puhuvansa päässä asuvien sielujen kanssa. Mutta kun hänellä ei ole skitsofrenia! Hän ei voi mitään sille, että hänen päässään asuu ääniä. Sielut ovat asuneet sielä aina, ja usein he ovat yhdessä miettineet millä keinoilla Aden saisi sielut  vapautettua vankilastaan.  Jokaisella sielulla on yliluonnollinen kyky. Yksi matkaa ajassa. Toinen herättää kuolleet. Kolmas pystyy valtaamaan toisen kehon ja neljäs näkee tulevaisuuteen. Joten Aden pystyy samaan. Hän tietää myös kuolevansa nuorena.

Aden on nyt 16-vuotias ja asuu Ranchilla, jonka ylläpitäjänä on Dan. Potkujen saaminen Ranchilta olisi taas yksi epäonnistumisen merkki Adenilta, joten hän pyrkii tekemään kaikkensa jottei Dan pettyisi häneen.
Mary Ann on 16-vuotias ja opiskelee koulussa psykologiaa. Hän opiskelee ainetta miellyttäkseen isää, joka on itse psykologi. Äiti on kuollut liikenneonnettomuudessa, joten heillä on vain toisensa. Totuus äidistä paljastuu tarinan lopussa. Mary Ann seurustelee Tucker -nimisen pojan kanssa, jonka hän jättää, kun hänelle selviää, että Tucker on saattanut hänen parhaan ystävänsä raskaaksi.

Aden ja Mary Ann törmäävät toisiinsa ensimmäisen kerran hautuumaalla. Aden on juuri saanut surmattua maastaa nousseita kuolleita, kun kova energiavirtaa törmää häneen. Sielujen äänet hiljenevät hänen päässään ja kuolleet putoavat uudestaan kuolleina maahan.
Mary Anniin energiavirta törmää niin kovaa, että hän kaatuu taaksepäin ja hän säikähtää niin paljon, että ryntää pois paikalta säikähtäneenä. Hän ei näe muuta kuin Adenin komeat, mutta likaiset kasvot. Adenilla on tämän jälkeen enää yksi tavoite, päästä uudestaan lähelle Mary Annia, joka hiljentää äänet hänen päässään.
Aden aloittaa samassa koulussa, jossa Mary Ann opiskelee. Kun he kohtaavat kolmannen kerran kaikkoavat äänet taas. Mary Annin vieressä on hyvä olla, mutta ei niinkuin rakastettu, vaan niinkuin sisar, jota haluaa halata pitkästä aikaa. Mary Annilla on aivan samat tunteet.
Yksi  Adenin päässä asuvista sieluista ilmoittaa tuntevansa Mary Annin, mutta ei osaa paikallistaa tätä mihinkään.

Mustavalkoinen maailma, jossa viisitoistavuotissuunitelma on ohjannut Mary Annin jokaista tekoa, on yhtenä aamua täynnä eläviä värisävyjä ja  arvoituksia, joita hän epätoivosesti haluaa ratkaista. Mistä tämä sitten johtuu. Aden om kertonut hänelle päässään asuvista sieluista. Hän on törmännyt isoon hukkaan, jolla on smaragdinvihreät silmät ja  joka puhuu hänelle ensin agressiivisesti, mutta päivien saatossa entistä lempeämmin. Hänellä on uusi lemmikki, jonka ainoa tarkoitus on selvittää kuka Aden on. Suden ja Adenin ensikohtaaminen ei ole miellyttävä. Aiden käskee Mary Annin juosta pakoon, jonka jälkeen valtaa susihukan kehon, jotta  veisi hukan kauas Mary Annista. Hänelle jää kuitenkin mietittävää jälkeenpäin. Miksei sielujen ääneet hiljentyneet hänen päässään, kun hän tällä kertaa törmää Mary Anniin? Johtuuko se hukasta?
Aden näkee yhtenä yönä  metsänreunassa tytön, joka muistuttaa paljon hänen unessa esiintynyttä tyttöä.
Tytöllä, Victorialla, on yksi päämärä. Selvittä kuka tai mikä on Aden? Aden on poistettava päiviltä, koska hänen valtava energiavirtaus on herättänyt hänen Vlad-isänsä syvästä unesta. Niinpä, Victoria on vampyyri, jolla on ihmissusi suojelijana :) Sekä Aden että Victoria tuntevat vetoa toisiinsa ja he eivät voi mitään sille, että vetovoima pakostakin vie heidät yhteen.
Hukka, joka on saattanut Mary Annin aamulla kouluun ja koulun jälkeen kotiin, on vihdoin ja viimein esiintynyt Mary Annelle ihmisasussaan, Rileynina. Hän on muodonmuuttaja ja rakastunut Mary Annin, eikä tunne ole yksipuolista.
Nämä neljä erilaista ihmistä ystävyystyvät väkisin. Olihan heidän otettava selvää kuka Aien on. Miksi äänet hiljentyvät Mary Annin läsnässä, muttei silloin kun Riley on lähellä. Samalla heille kummallekin avautuu aivan uusi outo maailma, jossa oudot ja vaaralliset olennot ovat Adenin perässä.
Hautuumaalla sattuneen valtaisan energiapurkauksen takia, hän on herättänyt henkiin olentoja, joiden olemassaolostaan ei ole ennen tiennyt mitään. Kun he lähtevät selvittämään Adenin taustoja, selviää Mary Annille samalla, että hänen isällään on salaisuus.

****
Niinpä,,, Interwind #1 -kirjasarjasta löydät vampyyreja, ihmissuseja, haltijoita, noitia, peikkoja, demoneita ja aaveita. Hyvä tarina niille, jotka kaipaavat vähän paranormaalia elämäänsä. Mua kiehtoi tarinassa yksinkertaisesti kaikki ja se mikä yllätti minut positiivisesti oli, ettei tarvinnut lukea tarinaa perinteisestä vampyyristä. Tässä maailmassa vampyyrit olivat aivan toisenlaisisa. Myös tarinan juoni oli koukuttava.
Harlekiinin julkaisemat kirjat ovat yleensä helppolukuisia, ja niin oli tämäkin.  Lomalukemiseksi suosittelen lämpimästi tai silloin,  kun haluaa jättää aivot narikalle. Sain otteen tarinasta  heti alusta, joten keskeytymisiä en jäänyt kaipaamaan, vaikka niitä tuli enemmän kuin kymmenen lukemisen aikana. Aikuisetkin voivat sarjaa lukea, mutta varoitan, että voitte kokea tarinan hieman lapselliseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti