perjantai 9. elokuuta 2013

Simona Ahrnstedt : Unelmia ja yllätyksiä

Teinpäs pienen harharetken historialliselle puolelle, ja onnistunut harharetki olikin :)
Tempauduin tarinaan sellaisella voimakkuudella, että ympäristö ja ajantaju katosi kokonaan. Viisi tuntia pelkkää herkuttelua ja tunteiden aistimuksia. Vieläkin olen aivan pökeryksissä.

Intohimoisempaa Jane Austinia, viettelempää Charlotte Brontea


Historialliset rakkaustarinat olivat suosikkitarinoita nuoruudessani. Ensikosketukseni tämäntyyppiseen genreen sain Kaari Utrion ja Pohjola-Pirhosen kirjojen kautta.

Tämän tarinan maagisuus löytyy rakkaudesta. Beatrice on viettänyt nuoruuden serkkujensa talossa. Wilhelm-setä kasvattaa heistä kuuliaisia ja alistuvia tyttöjä. Tai näin hän ainakin luulee. Beatrice, joka oli ennen isän kuolemaa asunnut yliopisto-maailmassa, on erittäin älykäs ja sanavalmis nuori 17-vuotias, joka vastustaa kaikkea sitä mitä miehet vaativat naisilta.

Sethin ja Beatricen ensikohtaaminen tapahtui Oopperatalon taukotilassa, jossa he törmäävät toisiinsa.Eletään joulukuuta ja vuotta 1880. Kovapintainen liike- sekä naistenmies on mennyyttä miestä ensikohtaamisen jälkeen, eikä Beatricekaan saa miestä mielestään. He hakeutuvat toistensa seuraan yhä uudestaan ja uudestaan yrittäen sammuttaa tuliset tunteensa yhä rohkeimmilla teoilla. Kiihkeä rakkaus saa melkein hääkellot soimaan, mutta Beatrice ei tiedä, että hänen kavalalla Wilhelm-sedällä on muita suunnitelmia häntä varten. Tähän suunittelmaan ei kuulu Seth, ei rakkautta, eikä vapautta tuoda esille omia ajatuksiaan.

Wilhelm-sedällä on kiero suunnitelma, johon Beatrice lankeaa. Kun hän saa kuulla sedältään seisovansa pian morsiamena kirkossa, otaksuu hän heti, että Seth on kosija.  Tieto on kuitenkin väärä, ja pahaksi onneksi kiero setä on Sethille kertonut, että Beatrice on vastanut myöntävästi Kreivin kosintaan, jolla on arvovaltaa ja vaikutusvaltaa. Kreivi on vaarallinen, tunteeton ja irstas ja hänen ainoa tavoite on saada koskemattoman  ja uppiniskaisen Beatricen seuraavaksi uhrikseen.
Beatrice ei voi kieltäytyä kosinnasta, koska jos hän ei mene kreivin kanssa naimisiin, uhraa hänen setänsä oman tyttärensä kreiville. Ja sitä onnettomuutta hän ei halua Sophien kohtaavan.

Sethin tunne-elämä menee pirstaleiksi ja hän kokee tulleensa huijatuksi. Hän sanoo kaikenlaista ilkeyksiä Bealle, joka vastaa samalla mitalla. Räiskyvästä ja intohimoisesta tunnelatauksesta he eivät kuitenkaan pääse eroon, eikä irti toisistaan. Bea  päättää antaa hänelle jotain,henkilökohtaista, jonka takia meinaa menettää henkensä.


A romantic, but also a crule story of a hopeless love... or,,a love with full of hope? Read and find out for yourself. Kerrassaan vangitseva tarina...

Nyt on pakko lukea kirjailijan muutkin tuotokset :) Kuinka monta kertaa olenkaan sanonut: Thank heaven, että minulla on ruotsinkieli hallussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti