tiistai 13. elokuuta 2013

Eoin Colfer: W.A.R.P - salamurhaajan oppipoika

Eoin Colferin W.A.R.P.-sarja : Salamurhaajan oppipoika #1

Takuuvarma tarina, jännitystä ja aikamatkailua kaipaaville seikkailijoille!
Ajatelkaa nyt! FBI ylläpitää suurta salaisuutta. Jotain sellaista josta salaliittoteoreetikot fantasioivat; Heillä on teiniagentteja ja yllätysyllätys aikakone, jota käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa. Ison plussan tarinalle toi huumorin sävytteinen/ sarkastinen sisältö.
Colfer aikaisemmista kirjoista olen lukenut Supernaturalistin sekä legendaariset tarinat Pottu-Mäkisestä, Kapteeni Koukun hampaista ja Maailman tuhmimmasta pojasta.  Hänet tunnetaan kuitenkin parhaiten Artemis Fowlin luojana.
Kuva kirjasta ei ole paras mahdollinen. Käytin läppärin web-kameraa ja tulos oli tämä.

Lontoon Bloomsbury vuonna 1898. Rileyn oppi-isä, salamurhaaja Garrick, on valmistamassa häntä ensimmäiseen salamurhaan. Riley ei kuitenkaan ole valmis siihen ja työn pitkittely herättää sängyssä makaavan uhrin. Mitä tämä tekee hädän hetkellä? Painaa rubiiniriipusta, mutta liian myöhään. Oppi-isän käsi on ehtinyt avittaa Rileyn käden kohteeseen. Sekä Riley, että uhri imaistaan jonnekin. Garrick, entinen illuusionistij, näkee todellisen taian edessään  ja jää odottamaan palaavia tulokkaita, ja sitten häntä ei estä enää kukaan.

Lontoon Bloomsbury nyt. 19-vuotias agentti Chevie on saanut siirron Lontoon Bedford Squareen, pienen töppäilyn takia. Hän vahtii sielä aikakonetta, jota FBI käyttää todistajansuojeluohjelmaa varten. Tärkeitä todistajia, joiden henki on vaarassa, lähetetään valvojan kanssa turvaan menneisyyteen. Asiassa on kuitenkin pieni mutka matkassa. Aina ei voinut taata, että palaa ehjin nahoin. -Yhden paluumatkustajan pää oli muuttunut Velociraptoriksi-. Kauan hChevie ei härpäkettä ehtinyt katsella, kun sisältä alkoi kuulua meteliä.

Rileyn ihmeksi hän ei ollutkaan kuollut, vaan  huomaa löytävänsä itsensä suljetusta metallisäiliöstä. Toisella puolella Chevia yrittää savun keskeltä hahmottaa mitä näkee edessään ja kun hän lähestyy laitetta, hän huomaa sisällä nuoren pojan ja kuolleen miehen. Tästä alkaa ryminä ja räminä. Riley vangitaan murhasta, mutta Chevia totea hänet syyttömäksi. Rileyn perään saapuu hänen oppi-isänsä, joka haluaa oppipoikansa takaisin. Garrickilla on helppo samaistua nykypäivään, koska hän oon saanut yliluonnollisen kyvyn, matkalla menneisyydesta nykyhetkeen. Riley on päättänyt, ettei halua enää olla Garricikn oppipoikana, joten hän ja Chevie lähteävät pakosalle Garrick perässään. Salainen turvapaikkakaan ei turvaa heitä.  Garrick löytää heidät ja vie heidät toiseen aikakonekapseliin, jonka hänen älykkäät aivonsa ovat havainneet. Chevie ja Riley pääsevät kuitenkin pakoon aikakoneen kautta ja Riley palaa takaisin vuoteen 1898 Chevie mukanaan. Kauan he eivät ehdi hengähtää, kun heidän päänsä ylle vedetään säkit.

W.A.R.P = Witness Anonymous Relocation Program

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti