lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sylvia Day : Sinulle paljastettu

Eilen päätin pitkästä aikaa katsoa elokuvaa nimeltä The Wow, joka itse asiassa perustuu tositapahtumiin. Elokuva on koskettava kertomus avioparista Leosta ja Paigesta ja heidän rakkaudestaan, jonka auto-onnettomuus tuhosi. Vaimo vaipuu koomaan ja kun hän herää, hän ei muista miestään. Mies tekee kaikkensa, jotta vaimo muistaisi hänet tai rakastuisi häneen uudestaan. Naisen vanhemmat tekevät myyräntyötä taustalla, ottamalla tyttärensä takaisin kotiin asumaan, josta tytär vihaisena lähtee vuosia sitten.  Aviopari vieraantuu toisistaan ja, lopulta heidän tiensä eroavat...nyyhnyyh,, siinä vaiheessa olivat nenäliinat käytössä. Miten loppujen lopuksi kävi? Sitähän en tietenkään paljasta ;) Pääosassa komea Channing Tatum.


Ennen nukahtamista, päätin ottaa kirjahyllystä Sinulle paljastettu -nimisen kirjan iltalukemiseksi. Sylvia Dayn Crossfire-trilogian ensimmäinen osa oli tajunnan räjäyttävä lukukokemus. Huhhuh! Enpäs ole näin eroottista tarinaa saanut eteeni luettavaksi. Kirjailijan bongasin jostakin kirjablogista ja sisältöesittelyn perusteella halusin päästä itsekin toisentyyppiseen kirjamaailmaan.

Aikaisemmin yritin lukea Fifty Shadesia, jonka  E L James on kirjoittanut. Uteliausuus heräsi kysynnän takia; Naiset kielipitkällä jonottavat saadakseen itselleen kyseisen kirjan luettavaksi. Ei voi muuta olla kuin hyvä. Minä en kuitenkaan saanut  kuin kolme ensimmäistä sivua luettua ja sitten se tyrehtyi siihen.  Nyt minulla tosin on pakko lukea sekin, koska haluan vertailla näitä kahta tarinaa toisiinsa :D. Tarina odottaakin minua kirjahyllyssä ;)

Olen lukenut monenmoista tarinaa, mutta tämä tarina,  Sinulle paljastettu on, mitenkä sen nyt kauniisti osaisin sanoa, no kaunista luettavaa, vaikkakin kirjailija käyttää aika raisua kieltä.
Mutta hei, miljoonat ja taas miljoonat lukijat ovat koukussa tähän trilogiaan, niin miksen minäkin voi myöntää kuuluvani samaan lukijakuntaan. Ja varmaan löytyy sellaisiakin lukijoita, jotka tykkäävät kirjasta, mutta eivät siveyden sipuleina voi sitä myöntää.

Lukemistani kirjoistani tämä oli siis ensimmäinen tarina, jossa jokaisessa sivussa oli "sitä". (anteeksi sana, mutta täällähän pitää osata käyttäytyä). Mies on tumma ja turmollinen, nainen on kaunis ja...heikko. Kuinkas muuten. ;) Heidän ensimmäinen kohtaaminen on niin sähköinen, että nainen miltei pyörtyy, no..vähintään lentää pyllylleen. Miehellä on aluksi pakottava tarve kertoa kuinka paljon hän haluaa naista ja kuinka hän menisi suoraan toimintaan. Nainen, joka on luonteeltaan aika vapaamielinen, kieltäytyy kuitenkin, vaikka halut ovatkin kovat.
Ensivaikutelmat tarinasta oli;  jopas on kylmää ja alkukantaista. Mutta kirjailija päästää lukijan pikkuhiljaa päähenkilöiden ihon alle paljastaen salaisuuksia heistä, samalla kun hän pehmentää henkilön ja tarinan luonnetta. Kylmästä tulee lämmintä ja hehkuvaa rakkautta, jota kummatkin päähenkilöt toiseltaan janoavat. Tarinasta sain ongittua muutakin kuin pelkkää erotiikkaa. Salaisuuden verho roikkuu kummankin yllä ja pikkuhiljaa käy ilmi, että kummankin elämä ei ole kolhuitta edennyt.
 Eroottista viihdekirjallisuutta pahimmillaan tai parhaimmillaan. Riippuu lukijasta. Tulenko lukemaan kaksi seuraavaa jaksoa? Kyllä varmaan. Olen sen verran utelias, että haluan tietää mihin suuntaan näin kiihkeä rakkaus on menossa! Voihan olla, että tarinalla on Harlekiini-tyylinen loppu. Mutta ketä haittaa? Ei ainakaan minua. Tämä on intohimoisin kirja, jonka olen koskaan lukenut.


"Gideon Cross came into my life like lightning in the darkness - beautiful and brilliant, jagged and white hot. I was drawn to him as I'd never been to anything or anyone in my life. I craved his touch like a drug, even knowing it would weaken me. I was flawed and damaged, and he opened those cracks in me so easily . . . Gideon knew. He had demons of his own. And we would become the mirrors that reflected each other's most private wounds . . . and desires. The bonds of his love transformed me, even as I prayed that the torment of our pasts didn't tear us apart".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti