maanantai 1. huhtikuuta 2013

David Safier : Happy Family/Pääsiäismaraton 2 a



Huono karma -nimisen kirjan luettuani, toivoin tästäkin tarinasta samanlaista nauruhermoja kutittavaa makustelua, eikä tarina pettänyt minua. Kirjailija on uskollinen omalle tyylilleen ja toivottavasti pysyy sellaisena ;) Parhaillaankin hymyilen, kun mietin tarinan parhaita kohtia, jossa seikkailee epätoivonen perhe onneaan etsien.
Emma-äiti omistaa pienen lastenkirjakaupan, joka ei menesty. Pulju on pian suljettava, mikäli ei tapahdu jotain todella superia. Ja niinhän siinä sitten käy, että entinen ystävä astelee sisään kauppaan pelastavana enkelinä ja kutsuu koko perheen Stephenie Meyerin naamiasijuhliin. Kirjakauppiaana Emma ei halunnut menettää mahdollisuuttaan kohdata Twilight-sarjan kirjoittajaa. Perheen muut jäsenet eivät innostu koko asiasta, mutta Emma pakottaa kaikki mukaan juhliin, johon pitää pukeutua asiaankuuluvasti.
Juhlissa he kuitenkin tajuavat mokanneensa ja nolouden kourissa poistuvat kuvioista. Seikkailu alkaa kun he kohtaavat Baba Gagan, joka langettaa heidään ylleen kirouksen. Miksi? no, lukekaahan ;)
Äidistä tulee vampyyri, joka janoaa verta, kohtaa oikean Draculan ja joutuu tämän pauloihin.
Isästä tulee kunnon vanha Frankenstein, joka on vahva kuin vahvin supermies ja puhuu, no Frankenstein kieltä...umf,,ufta jne.
Fee-tyttäresta tulee muumio, joka osaa hypnotisoida kaikki palvelemaan itseään, rakastuu Imhotepin ja muuttuu hiekkamyrskyksi ja Max-pojasta tulee ihsmissusi, joka ei hmmm, olekaan rohkea susi.

Kaiken taustalla löytyy siis Baba Jaga, jota koko perhe lähtee jahtamaan saadakseen elämänsä takaisin. Tehtävä on  kuitenkin vaativampaa mitä he alussa luulivat. Perheenjäseneiden keskeiset jännitteet työntävät heidät vain kauemmas toisistaan. Äiti-tytär, äiti-poika, vaimo-mies suhde on paljon huonommassa jamassa, kuin aluksi luullaan. Men en gnytta humor var med hela tiden. Skratt...
Ainoastaan aidon rakkauden osoitus palauttaisi heidät takaisin entiselleen. Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä perheen mielessä, kun he lähtivät takaa-ajoon. Baba Jaga oli saatava kiinni. Hinnalla millä hyvänsä....

...Ilmalentoni päättyi täsmälleen Baba Jagan kohdalle. Kun hän huomasi minut, oli jo liian myöhäsitä hypähtää sivuun. "Paskaiset marjat!" hän huusi. Ehdin vielä huuta: "Se on ´paskan marjat, senkin dyslektikko!" ennen kuin paiskaudun hänen päälleen. Se teki mielettömän kipeää, mutta noitaan kaikesta päätellen vielä enemmän kuin minuun. Hän menetti tajuntansa, ja seuraavassa silmänräpäyksessä ympärillemme aloi sataa elottomia vahanukkeja...
Kiinniotto onnistui, jey for that!. Ja Noita "tietenkin" lupasi hoitaa asiat ennalleen. Älkää kuitenkaan luottako noitaan! Seuraavaksi he heräävät paahtavan auringon alla ja tajuavat joutuneensa Egyptiin.
Draculalla on myös "sormet" pelissä. Ainoa tavoite on saada Emma itselleen ja nyt se on helpompaa kuin koskaan. Hän noukkisisi Emman aavikolta kuin kuivuneen rypäleen...

Becca Fitzpatrick: Änglarnas kamp
Änglarnas kamp läste jag på finska. Den avlustande delen om Nora och Patch läste även min dotter. Hon tyckte att hela serien var superbra. Nu vill hon ha mera..hon är törstig, den flickan.
Patch, den fallna ängeln, som efer att ha blivit en skyddsängeln förlorade återigen sina vingar, nu för att rädda Nora från sin biologiska pappa, som är den Svarta handen. Det som irriterade mig mest i berättelsen var, hur Nora hela tiden ifrågasatte Paths kärlek för henne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti