tiistai 30. huhtikuuta 2013

Sophie McKenzie : Girl, missing

Kävin kirjastossa ja löysin itseni taas,,, nuorten osastolta. Ruotsinkielisiä kirjoja on monipuolisesti tarjolla ja kieli pitkänä ja sormet syyhyen lähdin selailemaan hyllyrivejä. Onneksi oli vain pieni kassi  mukana. Repun kanssa olisi tullut hiki otsaan. Nuoret ympärilläni katselivat hieman ihmeissään, kun vanhemman näköinen,, huom: ei oloinen,, naishenkilö innokas ilme kasvoillaan pinoaa kirjoja syliin ja siirtyy melkein innosta vihellellen lainausautomaatin eteen. Tarina ei onneksi ikää katsoo ;)

14-vuotias Lauren lähtee selvittämään parhaan ystävänsä Jamin kanssa mistä on kotoisin.
Hänen vanhemmat adoptoivat hänet, kun hän oli 3-vuotias. Nyt hän on alkanut kyselemään vanhemmilta, ketkä hänen oikeat vanhemmat ovat. Äiti kieltäytyy kertomasta, kun taas isä olisi valmis kertomaan. Äidin vaikutusvalta on kuitenkin suurempi kuin isän.
 Lauren salakuuntelee heitä ja saa kuulla, että äiti on pitänyt joskus aikoinaan päväkirjaa. Päiväkirjassa mainitaan adoptiotoimisto, jonka kautta hänet on adoptoitu. Toimisto on kuitenkin Atlantin toisella puolella ja hänen on jotenkuten saatava perheensä sinne. Hän ehdottaa perheelleen, että he toteuttaisivat pitkään suunnitteilla olevan lomanmatkansa ja kohdemaa olisi Amerikka. Loppumetreillä isä joutuu peruuttamaan omalta osaltaan matkansa.
Suunnitelmat meneei juuri niin kuin nuorukaiset ovat suunnitelleet. Jami pääsee isän tilalle ja Amerikan puolella tämä kaksikko livahtaa omille teilleen. He jättävät Laurenin äidin ja pikkuveljen lentoasemalle ja hyppäävät Marchfieldiin menevään linja-autoon. Marchfieldissä sijaitseva adoptiotoimisto löytyy lopulta ja kun he astuvat sisälle toimistoon, on Laurenin odotukset korkealla. -Kaikki ei kuitenkaan menee niinkuin Strömsössä- voisi sanoa tässä vaiheessa.
Adoptiotoimiston johtaja on paikan päällä, mutta mitään tietoa ei heru häneltä. Nuoret päättävät murtautua yöllä toimistoon, jotta saisivat käsiinsa Laurenin adoptiopaperit.

Tämän jälkeen lähtee tapahtumaketju vyörymään. Kaksikko joutuu vaaraan, kun heille selviää, että Laurenin adoptiopaperit eivät ole kunnossa. Kuka Lauren oikeasti on? Kuka hänet hylkäsi? Mitä äiti salaa? Ja kuka on nainen, jonka kasvot Lauren näkee unissa?
Kaiken vaaran keskellä he kokevat tunteiden mylleryksen, joka syvenee rakkaudeksi.

Kirjan ruotsinnetu nimi vastaa mielestäni parhaiten tarinaa. Ei paljastaa liikaa sisällöstä

Hemligheten: Salaisuus
Girl, missing: Tyttö, kadonnut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti