perjantai 13. syyskuuta 2013

Theo Lawrence : Salatun voiman kaupunki

Mieleni virkistyi heti kun pääsin takaisin YA*-kirjojen pariin. Luin tosi nopsaan Salatun voiman kaupungin, joka on Mystic City -trilogian ensimmäinen osa. Herkuttelua olenkin odottanut. Kirjan bongasin jo kesällä ja pakkohan siihen oli tehtävä hetimmiten kirjavaraus. Jo pelkkä kirjakannen katselu houkuttaa lukemaan.

Tarina sijoittuu johonkin tulevaisuuteen. Tässä tarinassa se sijoittuu vuoteen X. Manhattanissa asuu Ylhäistö ja Syväistö. Väestö on jaettu kahtia; menestyviin ja köyhiin. Syväistössä asuu myös salaperäistä voimaa hallitseva mystikkojoukko.
Joskus kauan sitten, ennen kuin kansa oli jaettu kahtia, kaikki elivät rauhassa. Napajäiden sulatessa ja vedenpinnan noustessa alkoi taistelu vallasta. Ylhäistö teki mystikoiden kanssa yhteistyötä rakentaessa asuintiloja veden yläpuolelle ja kaikki oli hyvin kunnes hyvänvaraiset päättivät, etteivät tarvitse enää mystikoita -paitsi silloin kun heistä pitää imeä mystikkovoimat ulos. Toimenpide, joka on mystikoille erittäin kivuliasta. Ilman mystikoide energiaa ylhäistön elämä ei olisi niin yltäkylläistä.
Vauraan perheen tytär, 16-vuotias Aria Rose on menettänyt muistinsa. Vanhemmat väittävät, että hän on ottanut yliannostuksen hilettä, josta johtuu muistinmenetys. He myös kertovat, että Arian oli jäänyt kiinni salasuhteesta toisen Ylhäistössä asuvan vauraan perheen pojan kanssa. Kun tämä salasuhde paljastui olivat vanhemmat enemmän kuin tyytyväisiä. Nyt Arian isällä on paremmat mahdollisuudet voittaa vaalit kun suvut yhdistyvä kihlaantumisen ansiosta.
 Aria Rose ei muista Thomasia, ja suurin odotuksin hän odottaa kohtaamista suuren rakkauden kanssa. Thomas on komea ja lihaksikas, hyväkäytöksinen, Hän on kaikkea mitä tyttö voi unelmoida, mutta Arian ei koe minkäänlaisia tunteita häntä kohtan.

Kun Arian lähtee selvittämään taustoja oman muistimenetykseen, kohtaa hän matkan varrella poikaan, joka pelastaa hänet. Poika on mystikko ja oudolla tavalla hän tuntee jotain, mutta ei tiedä miksi.


"Olen ällistynyt siitä, kuinka komea hän on. Silmät ovat kirkkaan siniset - eivät yhtä tummat kuin meri, mutta tummemmat kuin taivas. Hiukset näyttävät auringon paahtamilta, niitä sävyttää muutama tummempi juova. Kulmakarvat ovat paksut. Nenä suora. Leuka on kulmikas ja kiinteä" ..." Hän ottaa käteni käteensä. Huumaava lämpö leviää sisääni.

Hunter tietää syyn Arian muistinmenetykseen, mutta hän ei voi paljastaa sitä Arianille. Arianin on itse muistettava ja kyllä hän tulee muistamaan. Silloin  mikään ei enää tulee olemaan niin kuin ennen.

**********

Elokuvamaailmasta uutisia! Rowlingin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjasta tehdään elokuva.
Tarina sijoittu Harry Potterin maailmaan, mutta aikaan ennen häntä. Tarkemmin kirjoitettua 70 vuotta ennen Harry Potterin aikaa. Toivottavasti mekin pääsemme pian palaamaan Tylypahkaan.
Fantastic Beasts and Where To Find Them




YA=Young adults = nuoret aikuiset

Taidan kohta hankkia uuden läppärin, kun näppäimistö oikkuilee kanssani koko ajan. Se ei vaan aina anna minulle kirjaimia, vaikka kuinka yritän niitä hakata taululle :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti