perjantai 12. syyskuuta 2014

Anne Rice : Kuinka prinsessa Ruusunen hurmataan

Rice on  kirjoittanut trilogian The sleeping Beauty. Käsiini sain sen työkaverini vinkkaamisen myötä. Se mistä minä hämmästyin oli, että kirjan ensimmäinen osa oli julkaistu jo vuonna 1983 (alkuperäisellä kielellä). Oletin, että kirja oli saanut alkuunsa "Fifty shades of Grey" ansiosta. Pimentoon jäänyt Ruusunen pulpahti esiin, kun lukijat ympäri maailmaa lähtivät metsästämään samantyyppisiä kirjoja luettavaksi.

Kirjaa on yritetty myydä lauseella: Jos ihastuit Fifty Shade of Greystä", ihastut myös tähän. No, minä en ihastunut.
Anne Rice on kirjoittanut sadusta, joka pohjautuu Ruususeen, jonka kaikki tunnemme. "Fifty Shades of Grey" on siistimpi ja kainompi versio SM-tarinasta, verrattuna Anne Ricen tarinaan. Klassisessa sadussa Ruususen herättää Prinssi hurmaava yhdellä suudelmalla. Tässä sadussa mennään suoraan asiaan.  Eli mitä tapahtuikaan sen kuuluisan suudelman sijaan. Sain kyllä luettua tarinan alusta loppuun, pitämällä välillä toista silmääni kiinni.
Tarinassa saamme tietää mitä Ruususelle tapahtuu kun Prinssi on hänet herättänyt. Saamme myös lukea miten hänet herätetään ja miksi hänestä tulee Prinssin alati tottelevainen seksiorja.  Elämä Prinssin kuningaskunnassa on pelkkää seksiä.....ja seksiä, nöyryyttämistä, kipua, voimattomuutta. Ruusunen kokee luopumisen tunteen, mutta myös rakkauden, kun hän tapaa Tristanin.


Ruususen tarina saa jatkoa kirjoissa: Kuinka Prinsessa Ruususta rangaistaan sekä Kuinka Prinsessa Ruusunen vapautetaan.

There is no such thing as a moral
or an immoral book.
Books are well written,
or badly written.
-Oscar Wilde

1 kommentti:

  1. Tälläisesta sarjasta en ole ennen kuullutkaan, mutta kuulostaapa kamalalta. :D

    VastaaPoista