sunnuntai 14. syyskuuta 2014

James Dashner : The Maze Runner : I dödens labyrint

Uusi blogiosoitteeni on:http://storyguzzler.blogspot.fi/
Kirjan elokuvaoikeudet on myyty ja Suomessa ensi-ilta  on 24.10.2014. Jess,,mutta missä suomenkielinen versio? Nowhere. Tässä olisi kyllä kaikille nälkäpeli- ja dystopiafaneille uusi kirjasarja luettavaksi! Tämä on nimittäin yksi parhaimpia dystopiatarinoita, joita olen lukenut.
The Maze runner on huippuhyvin rakennettu tarina juonikuvauksineen. Kirjailija saa kyllä plussat siitä, ettei paljasta tarinan edetessään mitään ylimääräistä.  Joillekin lukijoille informaation panttaaminen voi aiheuttaa lukuinnon alentumista, mutta minä tulin yhtä tiedonjanoiseksi kuin tarinan Thomas, ja nautin suunnattomasti tarinan yllättävistä juonikäänteistä. Elokuvan menen katsomaan, nyt kun olen kirjan lukenut ja trailerin nähnyt! Dystopiakirjallisuuden ystäville uusi sarja. Ripaus rakkauttakin mukana, kun Theresa ilmestyy kuvioihin mukaan;)

Traileri kertokoon sen mitä
kirjassa tapahtuu.

.Juonipaljastuksia!!!! 

Labyrintti on tieteellinen allas, johon on siirretty valikoitu älykkäitä lapsia taistelemaan elintilastaan.
Lapset eivät tiedä, että heillä on yhteinen menneisyys. Keinotekoisen maailman luoneet tutkijat  pyrkivät johonkin suurempaan. Ja kun todellisuus selviää pojille, jotka viime minuuteilla saavat pelastettua itsensä labyrintin kauheuksilta, on heidän jatkettava matkansa labyrintin ulkopuolella selviytyäkseen. (Siitä seikkailusta toisessa osassa)

Ne otukset, jotka ylläpitävät kauhua teineissä ovat osittain kyborgeja. Lääketieteellisesti varustetut otukset piikittävät ja viiltävät nuoria, jos nuori jää satimeen. Piikittelyn syykin selviää ajan kanssa, kun ilmenee, että sekoamisen sijaan, pojat saavat muistonsa osittain takaisin.

Thomaksen juoksijaura lähtee käyntiin, kun hän päättää pelastaa kaksi juoksijaa, juuri ennen muuriovien sulkeutumista. Osa pojista toimii labyrintin juoksijana. He etsivät mahdollista ulospääsyä alati liikkuvasta ja muuttuvasta labyrintista.

Ilouutisia 27.11: Ensi vuoden puolella julkaistaan kirja suomeksi. Kiitos Basam Books tästä ilahduttavasta uutisesta!

"All the secrets of the world
are contained IN BOOKS.
Read at your own risk"
-Lemony Snicket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti