perjantai 19. syyskuuta 2014

Saskia Walker : Merten kuningatar

Yleensä minulla on kirja laukussa, kun lähdemme autoilemaan. Nyt kirja jäi yöpöydälle makamaan, kun lähdimme matkaan. Sitten kun oli yhtäkkiä saatava jotain luettavaa, oli poikettava kauppaan kesken matkan. Nappasin häthätää hyllystä Mustaa Noituutta -trilogian vimppa osan, ja huomasin  sitten vasta autossa, että näin siinä kävi :) Onneksi trilogian viimeinen osa oli  itsenäinen jatko-osa, niin ei jäänyt sen enempää asiaa harmittamaan.

Tarina kertoo nuoresta Maisie-nimisestä naisesta, joka eräänä yönä päättää karata holhoajaltaan. Satama-alueella hän kohtaa merimiehen, itseasiassa kapteenin, ja pyytää tältä kyytiä kotiseudulleen. Kapteeni kieltäytyy jyrkästi ottamasta naismatkustajaa kyytiinsä, mutta kun Marsie lupaa luopua kalleimmasta aarteestaan tulee kapteeni toisiin aatoksiin. Komplikaatioiden välttämiseksi on Maisie pysyttävä kapteenin hytissä koko matkan ajan. Kapteenilla on muutakin mielessä, kuin yhden yön viettäminen kaunottaren kanssa.

Kapteeni ei kuitenkaan tiedä kaikkea Maisiesta. Hän ei tiedä, että hänen mukanaan matkustaa voimakas noita, jonka voimat voimistuvat kun noita antautuu miehelle. Hän ei myöskään aavista, kuinka palavasti ja tulisesti tulee rakastumaan Maisieen, kun tulee eron hetki. Ero on kipeä. Maisien holhoaja on saanut armeijan voimin heidät kiinni ja Maisien on ammuttava Roderickia, jotta hän voisi näyttää holhoajalleen, ettei oikeasti välitä Roderickistä, miehestä jolle on antanut sydämensä.


Lukukokemuksena ihan ok tarina, eikä automatkakaan muuttunut tylsäksi. Ei silloinkaan, kun autossa yritettin viritellä jonkin tason keskustelua :D Aikamoinen puhekumppani olinkin.


Huhhahhei..lomaa jäljellä vielä monta päivää. Mitä kaikkea sitä ehtiikän vielä tehdä!


"Books are a uniquely portable magic."
-Stephen King


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti