keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Veera Nieminen : AvioliittosimulaattoriRakkautta ensisilmäyksellä? Onko sitä? No on, ainakin Ainon mielestä, joka rakastuu mielettömästi varsinaissuomalaiseen maanviljelijään törmättyään tähän messuilla. Ja taisipa Jussille käydä samanlaisesti. Ei siinä kauan nokka tuhissut kun Aino heitti tavarat Volvonsa takakonttiin ja paineli täyttä vauhtia itäsuomalaisista maisemista varsinaissuomalaisiin maisemiin. Kulttuurisokistaan selvittyään asettuu se Ainokin maatilalle. Vaikka talossa asuukin vallan miehiä, ei Aino aio perääntyä, ei vaikka joutuisi  kädet verissä töitä tekemään. Pahimmat vastustajat ovat pirttituvan miehet, jotka eivät rutiineistaan halua luopua. Heti ollaan umpimielisiä, jos Aino poikkeaa talon tavoista. Neljä miestä ja hän, siinäpä vasta yhdistelmä, joka vaatii taiturimaisen ajatusmaailman. Eikä se elämä Ainollekaan helppoa ole. Murteet kun ei millään meinaa alussa sopia yhteen. Ymmärrys kuin ei ihan kulje ymmärtämättömyyden kanssa käsi kädessä.

Unto, Erkki, Jussi ja Jaakko pistävät välillä Ainon pään ihan pyörälle, siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Parisuhdekoukeroiden välissä  saapuu Ainon kaksi ystävää maatilalle, ja he taas yrittävät houkutella hänet mukaan risteilylle.
Talon sisällä on paljon asioita, joita miehet eivät osaa käsitellä keskenään ja kun Aino, hyvällä tarkoituksella (tietenkin), halua lähteä parantamaan tilannetta, on hän laittanut käyntiin vyöryn, josta ei voi muuta koitua kuin hyvää, ainakin Ainon mielestä.


Aivan huikean hauska ja ihastuttavan valloittava tarina. Naurusta ei välillä meinannut tulla loppua! Lisää näitä kirjailijoita!


If a book is well written,
I always found it to short
- Jane Austen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti