keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Rachel Wing : Star-Crossed

Kirja pompahti silmiin sen nimekkeen ansiosta.Hata Romeo.
"- Liityisikö mitenkään Romeoon ja Juliaan? Mietin, kun otin kirjan käsiini." Ja liittyihän se.
 Jen -niminen tyttö on todella onnessaan. Hän pääsee esittämään Juliaa koulun näytelmässä. Hän rakastaa Shakespearea ja etenkin tarinaa Romeosta ja Juliasta. Pienenä hän aina pyysi äitiään lukemaan tarinaa, joten hän osasi vuorosanat melkein ulkoa! Tunne oli lyhytaikainen, kun hän sai kuulla kuka esittää Romeota. Chris Banner ja Jen ovat toistensa kimpussa aina kun siihen on mahdollisuus. Eikä yhteenotot ole mitenkään kaunista kuunneltavaa. Nuorten iseillä on yhteinen menneisyys. He olivat  joskus parhaita ystäviä, mutta ystävyys meni poikku katkeralla tavalla. Lukija pääsee lukemaan miten perheitten keskeiset riidat on vaikuttanut nuoriin.

Näytelmä on melkein tuhon oma, kun heidän pitää esitellä rooliaan. MUTTA, jostain syystä suunsoittojen keskellä Jen alkaa tuntemaan jotain muutakin kuin pelkkää vihaa. Fyysinen ensikosketus tapahtuu koulun käytävällä, kun Jen saa astmakohtauksen ja Chris ryntää hätiin. Koulussa Stewe Watts -niminen oppilas on koulun Casanova. Ja nyt hän on iskenyt silmänsä Jeniin, olettaen Jenin lankeavan heti hänen jalkojensa eteen.
Kun tämä ei tapahdu, ryhtyy hän ahdistelemaan Jeniä. Tässä vaiheessa Chris astuu kuvioon, ottamalla Jenin syliinsä, kun hän saa astmakohtauksen. Tämän ensikosketuksen jälkeen, hän haluaa kokea vielä toisen ja kolmannenkin kosketuksen ja sitten se on menoa. Ennen toista ja kolmatta kosketusta hän on menettänyt Julian roolin epäkypsän käytöksen takia. (mottasi Chrisiä)
Mitä vanhemmat ajattelevat asiasta, kun he näkevät tyttärensä/poikansa suutelukohtauksen? Suutelukohtaus ei mitenkään liittynyt näytelmään.
Onko juuri alkanut rakkaustarina tuomittu loppumaan, kun vanhemmat päättävät erottaa nuoret? Onko kaikki myöhäistä siinä vaiheessa, kun Jen jää auton alle? Menettääkö Chris Juliansa? Nyt te mietitte, mitä Jen auton alla tekee :O Niinpä..Lukekaa itse ;)

Kirja on kirjoitettu Sinä-muodossa, mikä ensialkuun hämmensi minua. (aika paljonkin) Hämmenys häipyi, kun pikkuhiljaa totuin ja loppujen lopuksi se oli ihan piristävä kokemus.
Kirjailija oli vasta 14-vuotias, kun hän julkaisi esikoisteoksensa, joten täydet bojot onnistuneesta tarinasta!
Hän on tämän jälkeen julkaissut Love struck -nimisen kirjan, jonka aion myös lukea.

Olen taas sitä mieltä, että kirjan nimi ruotsiksi vastaa tarinaa paremmin kuin englanninkielinen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti