tiistai 7. toukokuuta 2013

Tahereh, Mafi : Shatter me, osa 1/ Unravel me, osa 2


Tahereh Mafin Shatter me-sarja: Rör mig inte #1, Rädda mig inte #2, Ignite me #3
Suomennosta sarjaan ei ole saatavana., vielä?

Sarjan ensimmäinen osa Rör mig inte tuli luettua vähän aikaan sitten. Tarina on vangitseva. Se kertoo tytöstä, jonka kosketuksesta kuolee. Ensimmäisessä osassa hän on asunnut kymmenen vuotta vankilassa. Sitten Adam-niminen sotilas toimittaa hänet vankilasta vapauteen. Mutta vapauden sijasta hän asuu kuin lintu häkissä. Sotilas on käskystä toimittanut hänet Walter -nimiselle tyrannille, jonka ainoa tarkoitus on käyttää Julietten kuolettavaa voimaa vihollistaan vastaan.
Juliette rakastaa Adamia, joka lopulta vie hänet pois tyrannin luota.  Pakomatkalla hänet viedään paikkaan, jossa asuu myös muitakin erilaisia nuoria. Paikka on kuitenkin kuin kolmas vankila.

Maailma, jossa he elävät, on jossakin tulevaisuudeessa. Maanosat ovat jaettu sektoreihin ja heidän asuinalue sijaitsee sektorilla 42.


Rädda mig inte jatkaa siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Luin tämänkin osan yhdeltä istumalta, enkä edes katsonut kuinka paljon kello oli yöllä, kun sammutin lukuvaloni.

Julietten ja Adamin rakkaus on syventynyt. Adamilta on löytynyt keino, jolla hän voi koskettaa Juliettea, ja se keino tulee hänen sisältään. Hän ohjaa energiansa suojaamaan kehoaan Julietten kuolettavasta kosketuksesta ja Juliette on onnellinen. Sitten hän tajuaa, että Adamin voima ei ole tarpeeksi vahva, jotta hän pystyisi olemaan tarpeeksi kauan hänen lähellään. Viimeisessa kohtaamisessa hän melkein menettää Adamin kosketuksellaan.
Muiden nuorten silmissä hän on tappaja, jota pitää karttaa, Hän yrittää joka päivä oppia pitämään voimansa kurissa, kanavoimaan sen jonnekin muualle ja kun hänelle selviää että hänellä on niin paljon voimia kehossaan, että voi jopa silläkin tappaa lähimmäisiään, hän ryhtyy välttelemään Adamia.
Samaan aikaan erään tyrannin sydäntä puristaa rakkauden tunne ja hän kaipaa tyttöä, jonka on menettänyt pettureille. Ainoastaan hän ja Juliette tietää, että kosketus ei tapa tätä miestä. Vaan se kanavoituu Walteriin. Ammentaa hänet täyteen voimaa, jonka hän ottaa Juliettelta. Heidän uudelleen kohtaaminen  yllätti minut, lukijana, täysin.

Tarina on herkullinen ja jotenkin niin intensiivinen;  Se miten Juliette ja Adam  käyttäytyi toisiaan kohtaan ennen ja jälkeen Adamin vakavaa loukkaantumista; Tuskaa Adamin tunteissa ja kipua rakkaudesta Juliettea kohtaan. -Sitä ei päässyt lukemaan sivuilta, mutta sen saattoi aistia-
Kirjan ruotsinkielinen nimeke on taas jännä. If you know what I mean.

Minulla on jo pitkä lista "en malta odottaa"- kirjoja ja tämä sarja lukeutuu niihin. Minä kun olen hetijustnyteikäviidestoistapäivä, joutuu taistelemaan malttamattomuuttan vastaan niin, että sielussa soi. Pitäisi taas varmaan yrittää lukea kolmas osa englanniksi.

En bok värd att läsa. Följande bok som snart träder fram i min blog heter Hata Romeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti