perjantai 7. marraskuuta 2014

Annukka Salama : Kärmeenlumooja

Pari postausta sitten kerroin, että olen aloittamassa lukemaan  Annukka Salaman  Faunoidit -nimistä kirjasarjaa. Tätä sarjaa olen yrittänyt lukea aikaisemminkin, mutta aikaa tarinan syventymiseen ei löytynyt. Tämä tilanne johtui siitä, että olin ulkomaisen paranormaalirakkausdraamaan lumoissa. Siitä ajasta on nyt vierähtänyt  jo vuosi tai pari ja nyt päätin ykskaks raahata kirjat kotiin, kun ei ollut muutakaan tarjolla. Heti en tohtinut lähteä lukemaan sarjaa, vaan annoin itseni totutella siihen, että pian avaan  kirjan ensimmäisen osan kannet jo kolmatta kertaa. Lohtuna minulla oli kollegani vinkki siitä, että sarja on aivan mahtava. Luotin ja luotan vieläkin hänen arvostelukykyynsä.

Syvä henkäys, silmät auki ja sitten mentiin. Pelkäsin alussa kovasti, että tulisin pettymään, toisin kuitenkin kävi. Mulla on nyt vaikeaa pukea sanoiksi niitä tunteita, joita koin lukemisen aikana ja lukemisen jälkeen, mutta yritän kuitenkin. Sarja on mielestäni yksi taitavimmin kirjoitetuista tarinoista jota olen kokenut.

Nuorille aikuisille suunnattu tarina oli kaikkea muuta kuin sitä, mitä siltä odotin. Positiivinen energiavirtaus lukukokemuksesta jäi pitkäksi aikaa mieleeni. Hauska tosiasia: Olin mukana tarinassa ja sehän tarkoittaa kohdallani, että olin tarinan vietävänä. Ja mikä parasta, tarinasta löytyi myös hersyvää huumoria, joka antoi välillä sellaisia naurukikatuksia, että miehenikin katsoi minua sillä silmällä, että onko kaikki nyt ihan kunnossa :D Vinkkausreppuni sisällöstä löytyy nyt uusi tulokas!

Yliluonnollisia aineksia ja leiskuvaa intohimoa sisältävä tarina kertoo adoptoidusta Unna-nimisestä tytöstä, jonka taito ja ketteryys löytyy skeittilaudan päältä.
Unna on tekemässä tempun, mikä tulisi mullistamaan koko youtube- ja skeittimaailman.Tony Hawkinin kaksi ja puoli kierrosta ilmassa, yhteensä 900 astetta ei ole mitään verrattuna siihen, mitä Unna tekee. 1080 astetta on hänelle helppo kuin heinänteko. Hän on pienestä pitäen ollut yhtä notkea ja nopea kuin orava.  Hän putoaa aina jaloilleen ja hallitsee parkourin vaativimmatkin suoritukset. 


Rufus on saannut kuulla kämppäkaveriltaan, että alueella liikkuu faunoidi, johon kannattaisi tutustua. Poikarääpäleeksi luokiteltu skeittaaja ei herätä Rufuksessa minkäänlaista reaktiota, mutta kun muut kämppäkaverit: Ronni, Jonne ja Vikke eivät tee elettäkään mennäkseen tutkimaan tätä, on Rufuksen mentävä. Ensin hän kuitenkin ottaa yhteyttä Eetuun, joka osaa kertoa mistä rääpäleen löytää.

"Rufus puristi silmät kiinni ja sormet nyrkkeihin. Hän puri hampaat yhteen ja taisteli pois halun, joka käski loikata kahvilan läpi ja taklata tulija tuulikaappiin" Tämä on ensimmäinen tuntemus, jonka Rufus tuntee, kun hän kohtaa Unnan, joka ei olekaan mikään pojanrääpäle.


Unnan ja Rufuksen kohtaaminen on kuin mistäkin Twilight-tapaamisesta, mutta paljon järisyttävämpää.
Kummankin kohdalla kohtaaminen herättää väkeviä tunteita, eikä erillään pysyminen ole enää mahdollista. Kun Unna pääsee tutustumaan faunoidien maailmaan, loksahtaa moni asia kohdalleen hänen elämässään. Erilaisuudesta kärsivä Unna on löytänyt paikkansa maailmasta, jossa faunoidit elävät vaarallista elämää. Unnaa tämä ei haittaa, koska hänen elämälleen on löytynyt tarkoitus, ja se on Rufus.

# Kärmeenlumooja, osa 1
# Piraijakuiskaaja, osa 2
# Harakanloukku, osa 3


"I love books.
I love that moment when
you open one and sink into it
you can escape from the world,
into a story that's way more
interesting than yours will ever be"
-Elisabeth Scott

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti