tiistai 1. tammikuuta 2013

Carrie Ryan: The forest with hands and teeth


zombie
Terävien hampaiden metsä

Zombiet elävät metsässä, aidatun kyläalueen, ulkpuolella.  Päähenkilö Mary asuu äitinsä ja veljensä kanssa kylässä. Maryn isää on purrut yksi epäpyhä ja hänet on ajettu poist kylästä, aidan toiselle puolelle. 
Maryn äiti on kertonut tarinoita kaukaisesta merestä ja muista kaupungeista ja Mary on vakuuttunut siitä, että kylän takana on muita kyliä. Muut kyläläiset uskovat sokeasti kirkon ssisaruksiin, jotka ylläpitävät sääntöjä kylässä. Korkein sisar on ilmoittanut, että heidän kylä on ainoa kylä, joka on olemassa ja että ihmiskunta on tuhottu. Kylään on rakennettu pakoreittejä siltä varalta, että Zombiet hyökkäisivät kylään. Näin on ennen tapahtunut ja näin tulee myös uudestaan tapahtumaan.

Maryn on hyvin vaikea sopeutua sisaruuksien määrämiin sääntöihin ja on koko ajan törmäyskurssilla sisko Tabithan kanssa. 

Viime vuosina olen lukenut paljon vampyyri/ihmissusi/enkeli -kirjoja, joten oli mielenkiintoista päästä lukemaan vähän toisenlaista tarinaa ja tämä tarina oli koukuttava.
Kylää ympyröi vahva verkkoaita, mutta kun Mary lähemmin lähtee sitä tutkimaan, huomaa hän, että verkkoaita jatkuu ja jatkuu ja päättää lähteä selvittämään minne. Matkalle mukaan hän saa muita nuoria, jotka yksi toisensa jälkeen,,,niin enpä tämän enempää paljasta asioita.

Käsien ja hampaiden metsä
Zombi-tarinoiden pariin siirryin vaivihkaa,  Yksi vaikuttava tekijä on ollut Walking dead -niminen TV-sarja, jossa zombit ovat vallaneet maailman, muutama ihmisryhmää lukuunottama. Suomenkielistä zombi-tarinaa en ole vielä kaupan hyllystä löytänyt. Vieraskielisiä kylläkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti