torstai 3. tammikuuta 2013

Charlie Higson : The Enemy






The Enemy (Vihollinen) on ensimmäinen osa uudessa nuorten kirjasarjassa.
Kaikki yli 15-vuotiaat ovat sairastuneet ja kuolleet....jos olivat onnekaita. Ne, jotka eivät olleet onnekaita olivat sen sijaan ällöttävien paiseiden peittämiä aivokuolleita zombeja, joiden ainoa tavoite oli syödä lihaa - lasten lihaa-. Selviytyneet lapset ja nuoret kerääntyivät ryhmiin ja yrittävät pysyä hengissa raunioista löytyneillä elintarvikkeilla.. Kirjan ensimmäinen osa keskittyy ensisijaisesti lapsiryhmään, joka elää vanhassa ostoskeskuksessa, Lontoossa. Ryhmässä on johtaja, johon he luottavat ja joka luo ympärilleen turvallisuutta.  He ovat hyvin järjestäytyneitä -osa taistelee aikuisia vastaan ruoankeruuretkillä ja osa puolustaa "linnakettaan"-. Vuosi on kuitenkin koetellut heitä rajusti ja he joutuvat hakemaan ruokaa yhä kauempaa ja melkein kerran viikossa "tautipäät" saavat kiinni yhden lapsen/ystävän. Kun Arran, joka on joukon johtaja, päättää lähteä etsimään ruokaa vielä kauempaa ryhmän muiden taistelijoiden kanssa, ei hän tiedä, että hän tulee palaamaan takaisin vakavasti loukkaantuneena ja yhden ystävän menettäneenä. Samana päivänä portin taakse ilmestyy Jester -niminen poika, joka pyytää heitä seuraamaan häntä Lontoon Buckingham Palatsiin, jossa elää muitakin lapsia. Hänen tehtävänä on etsiä alueelta muita lapsia ja viedä heidät turvaan muurien sisälle, josta löytyy puhdasta vettä ja ruokaa.

Ryhmä lähtee matkaan, vaikka Arra epäilee, ettei Jester ole paljastanut ihan kaikkea. Heidän on kuitenkin pakko lähteä, koska aikuisten hyökkäykset ovat lisääntyneet ja halu saada oma ryhmä turvaan on hänellä ensisijaisesti mielessä.
Matka ei ole turvallinen ja Arra menehtyy. Ja Arra oli oikeassa, asiat eivät linnassa ole ollenkaan niin hyvät kuin Jester oli antanut ymmärtää.

Kirja oli hyytävällä tavalla puisevan hyvä. Tätä kirja ei löydy suomenkielellä. Valitettavasti! Tässä olisi uusi aihealue nuorille, jotka hakevat kauhua/jännitystä kirjallisuuden parista. Maisema- ja henkilöiden luonnekuvaukset olivat kyllä suuri plussa ja tarinan henkilöt tuntuivat todellisilta, vaikka joissakin tilanteissa tuntui kamalalta lukea miten epäkuolleet saivat käsiinsä lapsen. Mysteeriksi jäi vielä miten tämä epidemia sai alkuunsa. Olen myös lukenut toisen ja kolmannen osan, ja neljättä osaa odotan jo, ja heti kun se ilmestyy kirjaston hyllyyn, teen varauksen siihen. Toivottavasti silloin selviää, miten tämä epidemiä on saanut alkuunsa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti