perjantai 25. tammikuuta 2013

Downham, Jenny : You against me


Jos joku vahingoittaa siskoasi, haluat kostaa, eikö niin?
Jos veljeäsi syytetään kauheasta rikoksesta, puolustat häntä, eikö niin?

Mickeyn elämä romahtaa, kun hänen Ellie-siskonsa ilmoittaa joutuneensa raiskauksen uhriksi.
Kosto pojalle, joka tämän teki kytee koko ajan Mickeyn mielessä.

Ellie vaipuu epätoivoon, kun hänen kultaista Tom-veljeään syytetään raiskauksesta ja hän tekee kaikkeensa puolustakseen veljeään.




Mikeyn pikkusisko on oleskellut sisätiloissa useamman viikon. Hän ei ole ollut koulussa, eikä vastaa viesteihin. Hän oli juhlissa juonut itsensä juovuksiin ja joutunut raiskatuksi. Ainakin niin hän väittää.
Tom -nimisellä pojalla on Ellie -niminen pikkusisko. Hän oli kotona kyseisenä juhlailtana ja on tapauksen päätodistaja ja hän ei missän tapauksessa voi pettää vanhempiaan saati veljeään.  Hän on avaintodistaja veljensä oikeudenkäuynnissä.


Mikeyn elämä ei ole kovinkaan helppoa. Äiti on yksinhuoltaja ja juo paljon viinaa. Mikeylla on kaksi sisarta, joista pienin ei saa itseään lähtemään kouluun ja Mikeyn joutuu, nyt vuorostaan kantamaan vastuun siitä. Sosiaalitädit käy jatkuvasti kyselemässä. Eikä Mikeyn isästä ole tietoa. Puolustakseen siskonsa kunniaa, on Mikey päättänyt käväistä syytetyn kotona kostamassa.

Kohtalokkaana päivänä hän kohtaa Ellien ja menettää sydämensä rakkauden aalloille.

Myös Ellien ihastuu ja rakastuu, mutttta kun Ellielle selviää, kuka Mikey oikeasti on, on hänellä vähemmän tunteita poikaa kohtaan.  Itse asiassa rakkaus muuttuu mustaksi vihaksi, ja hän suunnittelee kostoa, jota lähtee toteuttamaan.


Tarinan loppu olikin sitten pikahoppu. Taisiko kirjoittajalla loppua mielenkiinto tarinaa kohtaan vai halusiko hän jättää lopun kertomaatta, jotta kaksi perhettä saisi säilyttää eheytensä yhden sijasta?
Jälkeenpäin, kun maistelin tarinaa mielessäni, tulin siihen tulokseen, että kirjailija on loppujen lopuksi osannut kutoa erittäin hyvän tarinan. Vaikka aavistin, mitä tässä tarinassa tulee tapahtumaan ja vaikka loppu menikin ykskaks poikki, pidin siitä herkuttelusta, jota tarina minulle tarjosi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti