maanantai 4. elokuuta 2014

Sandra Beijer : Det handlar om dig

Ruotsalaisen bloggaajan esikoisteos kertoo nuoresta naisenalusta, joka rakastuu ja rakastaa epätoivoisella vimmalla. Tarina on kirjoitettu minä-muodossa.
Koulu, kaverit, bileet, alkoholi ja tupakka kuuluvat tämän nuoren lukioikäisen tytön elämään. Tyttö on ihastunut poikaan, jolle ei heti uskalla tunteitaan avata. Kliseinen rakkaustarina nuoresta tytöstä ja hänen ensirakkaudestaan..

Tytön elämässä jokaviikkoinen biletys on ihan normia. Hän on silmä kovana seurannut pojan liikkeitä, kenen kanssa tämä on muhinoinut ja kuinka kännistä ollut.  Yksissä bileissä, hän kuitenkin päättää rohkeasti lähestyä poikaa ja kaikki menee nappiin. Jälkeenpäin kuitenkin epävarmuutta, kokeilua ja tunteiden myllerystä. Ensin näyttää siltä, että elämä hymyilee ja kaikki on hyvin, ja seuraavaksi mietitään eikö poika olekaan kiinnostunut hänestä. Onhan se, mutta tyttö tajuaa sen vasta sen jälkeen, kun hän on pahasti satuttanut poikaa. Yksi suukko toisen kanssa teki kaikesta lopun. Mikään ei ole enää niin kuin ennen, ja se kestikin niin lyhyen ajan.  Se mikä oli helposti saatavissa liukeni nopeasti pois. Pakottava tarve saada poika takaisin aiheutta tytölle parisuhdesekametelisoppaa, kun hän ryhtyy muhinoimaan muiden poikien kanssa, näytääkseen pojalle, että kyllä hän muille kelpaa. Helpon nakin maine ei ole kuitenkaan mikään auvoinen elämäntilanne ja viileän ulkokuoren alla elää kipeä kohta, juuri sydämen ympärillä, jonka saa parannettua  vain yhdellä tavalla.

Vallan hegästytti kirjan tarina, niin paljon tapahtumia nuorella tytöllä pienessä ajassa, että huuuh, mikä elämä. Sisältö on hyvinkin realistinen romaani tytöstä, jonka tunteet heittävät  ylä- ja alamäkeä  murrosiän lailla.
Nuoret saattavat pitääkin tarinasta. Minä en. Olen jo nuoruuteni elännyt :) Mutta tulipa luettua tämäkin.

“A room without books is like a body without a soul.” 
― Marcus Tullius Cicero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti