tiistai 10. syyskuuta 2013

Nora Roberts alias J.D Robb : Kuolema ovella

Kirjapinosta ehdin lukea kolme kirja: Antti Erosen Talven, J.D Robbin Kuolema ovella sekä Peter Wattsin Sokeanäön. Viimeinen kirja ei ihan kolahtanut. Jo ensimmäisten sivujen jälkeen muistin, että olin aikasemminkin yrittänyt makustella tarinaa. Sain luettua vain parisenkymmentä sivua ja se oli siinä. Erosen Talvi olin mielenkiintoinen, mutta en saanut sitäkään luettua loppuun. Ydinsodan jälkeinen maailma on tosi raadollinen, jossa ihmiset taistelevat henkensä edestä.
Robbin Kuolema ovella oli taas hyytävän hyvä!

Eve Dallas -kirjasarja sijoittuu lähitulevaisuuteen, vuoden 2050 New Yorkiin. Tämä kirja ei ollut sarjan ensimmäisen osa. Tajusin sen vasta siinä vaiheessa, kun olin lukenut parikymmentä sivua, mutta ei se kiinnostusta tarinaan vienyt. Kirja oli jopa itsenäinen jatko-osa.

Eve on kovapintainen komisario, jonka elämään kuulu aviomies, jota hän rakastaa yli kaiken, ja menneisyys, joka piina häntä aika ajoin. Tarinan kaunistelematon sisältö sai välillä niskakarvani pystyyn, koska tarinassa vastakkaisten elementtien asettelua, kun siihen vielä yhdistettiin Even menneisyys, sai pääni sanomaan boingboing. En millään meinannut nielaista asetelmaa intohimo-raiskaus. Yhdessä luvussa käsiteltiin siis tämän avioparin kuumaa intohimoa, kun jo toisessa luvussa kerrottiin, mitä sarjamurhaaja oli tehnyt seuraavalle uhrilleen. Tarina piti minut kuitenkin pihdeissään, koska halusin tietää syyllisen; onko syyllinen henkilö menneisyydestä? Läheinen, joka ei näytä oikeita kasvojaan? Ystävä, jonka uskollisuus on koetuksella? Työntekijä, jota kiristetään? Vai täysin ulkopuolinen?

Kuolema ovella on osuva nimi tarinalle, koska kuolema on pukeutunut joulupukin asuun. Kopkopkop, kuuluu ovelta. -Houhouhou.....? "Kukaan ei halua olla yksin juhlapyhien aikaan. Yhdelle New Yorkin tyylikkäimmistä deittipalveluista, Personally Yours, se onkin oivallista aikaa yhdistää yksinäiset sydämet. Komisaario Eve Dallas on kuitenkin tehnyt karmaisevan havainnon; jouluun virittäytyvässä kaupungissa liikkuu kylmäverinen sarjamurhaaja, jonka kaikki uhri osoittautuvat deittipalvelun asiakkaiksi. Eve astuu tosirakkautta etsivän eliitin maailmaan, jossa tappaja vaanii seuraavaa uhriaan ja rakkaus vie äärimmäisiin tekoihin"


2 kommenttia:

  1. Wau mikä hieno seinä. On siinä ollut hommaa kun olet noita sivuja yksitellen liimaillut. Meillä on eteissä samaa teemma, mutta ihan an vaan tapettirullasta.

    VastaaPoista