sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuu ja lomaa!

Elokuun viimeistä perjantai-iltaa vietettiin tyttöjen kanssa elokuvan merkeissä. Ensi-illan saanut Varjojen kaupunki oli katsomisen arvoinen leffa. Tosin mielikuvani päähenkilöstä oli hieman toisenlainen  mutta menetteli tämäkin poika roolissaan. Kirjasarjasta olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa suomeksi ja loput englanniksi. Nyt mietin pitäisikö lukea sarja uudestaan. hmmmm.



Katsottavien elokuvien listallani olisi seuraavaksi Ender's game, joka on tieteiselokuva ja perustuu Orson Scott Cardin kirjoittamaan kahteen ensimmäiseen Ender-kirjaan. Ensimmäinen osa voitti Nebula-palkinnon vuonna 1986. Suomennos julkaistiin myöhemmin. Enderin tarina jatkuu Ender's saga nimisessä kirjasarjassa. Olen lukenut ensimmäisen osan muutama vuosi sitten ja muistan kuinka paljon minua häiritsi se asia, että kirjailija oli luonut lapsesta kivikovapintaisen sotilaan pelastamaan maailman. Onneksi elokuvan päähenkilö on vanhempi. Enderin ensi-ilta on USAssa 1.11.13. Suomen ensi-illasta ei ole mitään tietoa vielä. Toivottavasti tulee kuitenkin meidänkin katsottavaksi.

                                **************************************

Huomenna alkaa loma! Viisi+kaksi päivää herkuttelua ja sehän tarkoittaa---> Kirjat! here I come,,,wuhuu


1. J.D Robb : Kuolema ovella
2. Jennifer Egan : Sydäntorni
3. Jamie McGuire : Underbara helvete
4. Salla Simukka : Valkea kuin lumi
5. Hannele Taivassalo : Nälkä
6. Marj-Leena Tiainen : Khao Lakin sydämet
7. John Green : Tähtiin kirjoitettu virhe
8. Mike Mason : Sininen sateenvarjo
9. Antti Eronen : Talvi
10. Peter Watts : Sokeanäkö
11. Elina Rouhiainen : Uhanalainen
12. Michelle Paver : Delfiinin saari
13. Reetta Aarnio : Hän joka ei pelkää
14. Madeline Miller : Akhilleen laulu
Entten tentten..mistä kirjasta aloitan ja kuinka monta ehdin lukea viikon aikana.
Myönnän, että lomalistaltani löytyy muutakin kuin lukeminen :)

4 kommenttia:

  1. Niiih, siellä sitä lomaillaan ja täällä kärvistellään töissä silmät ristissä ukkosen valvottaman yön jälkeen. Hyvää lomaa ny kuiteski ja mukavia lukuhetkiä kans

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tihih:D Kiitos Merja :) Lomailussa on se hyvä puoli, että voi täkin vetää korviin asti valvotun yön jälkeen, ja se mikä minua valvotti tällä kertaa oli ukkonen. Taisi jyristä asuinkuntiemme välissä liiankin sopivasti ;)

      Poista