maanantai 2. syyskuuta 2013

Simona Ahrnstedt: Betvingade

Tarina on höyryävää ja pyöryttävää Grand Romancea, joka aiheuttaa sydänkipuja ja varpaitten kipristelyä.

Tarina sijoittuu niinkin kauas kuin 1300-lukuun. Aikaan, jossa naisen impeys oli yhtä kuin perheen kunnia. Illiana valmistautuu häihin. Kolmannen kerran toden sanoo. Kahden kosijan hautajaisia on jo vietetty ja Illiana toivoo hartaasti, että kolmas pysyisi hengissä. Hän on mielissään Axel-nimisestä aviomiesehdokkaastaan.
Häitä ei kuitenkaan ehditä viettämään. Morsianta on häpäisty ja häpäisijä on kaiken lisäksi tappanut hänen veljensä; Illiana on järvessä uimassa, kun hänet ryöstetään. Alastomana ja tajuttomana hänet tuodaan Magnus-nimisen herran eteen, joka huomaa järkyttyneenä, että hänen eteen on toimitettu väärä nainen. Mies, joka on maineensa takia erittäin pelottava, on pyytänyt renkeään tuomaan hänelle naisen sänkyynsä. Renki on kuitenkin toimittanut hänelle väärän naisen, joten hän lupaa toimittaa tämän siron ja alastoman tytön takaisin kotiinsa.
Matkan varrella hän joutuu kuitenkin puolustamaan henkeään, ja Illianin veli saa surmansa. Eikä siinä kaikki, Magnus tyrmätään sidotaan, piiskataan ja poltetaan Illianin häpäisemisestä. Tytön veljet ja isä vaativat rankaisua, mutta kuningas ehättää paikan päälle pelastamaan parhaan taistelijansa, ja ehdottaa, että perhe saisi kunnon myötäjäiset, jos Magnus veisi Illianin vihille. Illian kieltää kauhusta, mutta isä lupaa pieksiä hänet henkihieveriin, mikäli hän ei saavu alttarille ajoissa. Naimisiinmeno Magnuksen kanssa on viimeisintä mitä hän halua. Eikä Magnuskaan ole mitenkään innostunut. Hän ei ole mitenkään valmis asettumaan paikalleen, mutta hän ei voi kieltäytyäkään.
Vihkiseremonian jälkeen on aika astua morsiushuoneeseen sinetöimään avioliitto. Illiana ei jälkeenpäin voinut ajatellakaan sitä tuskaa mitä hänen miehensä hänelle aiheutti. Hän kieltää miestään astumasta enää ikinä makuuhuoneseensa, vaikka tietää, että aviomiehellä on häneen oikeus.

Pikkuhiljaa he huomaavat vastustamatonta vetoa toisiinsa ja Illian huomaa rakastavansa tulisesti miestään, joka ei ole luvannut rakkautta hänelle. Kun Illianin vanhempi veli yrittää murhata Magnuksen, muuttuu aviomies entistä kylmäkiskoisemmaksi ja etäisemmäksi, koska hän uskoo, että Illianilla on jotain tekemistä murhyrityksen kanssa. Olihan Illian pakotettu naimisiinkin hänen kanssaan.
Kun he saapuvat kuninkaan linnaan, ei Magnusta näy pariin päivään. Illiana saa kuulla yhtä sun toista Magnuksesta ja päättää ottaa härkää sarvista. Jos Magnus, niin miksei hänkin?
Vaara vaani kuitenkin pimeissä nurkissa....

Lisäys: Betvingade suomennos voisi olla vaikkapa Pakotetut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti