maanantai 25. marraskuuta 2013

Alex Scarrow : Saalistajan aika


Ensimmäisessä osassa Timeriders, kolme teiniä pelastanut Foster poistuu kuvioista. Foster on se henkilö, joka on pelastanut nämä kolme nuorta kuolemalta, tuonut vuoteen 2001 ja perehdyttänyt aikamatkustamiseen.
Fosterin poistuttua kuvioista joutuvat teinit silmästä silmään vaarallisen vihollisen kanssa, joka tallusteli liituaikakaudella, eli noin 65 miljoonaa vuotta sitten maapallolla. Miten he sinne sitten päätyivät? No aloitetaanpa tarinan alkupäästä, mutta ei paljasteta liikaa.

Maddy lähettää Liamin vuoteen 2005, jossa hänen pitää pelastaa Edward Chan-niminen poika. Matkaan mukaan hän saa Bob-kloonin, joka on nyt uuden kehon saaneena saanut nimen Becks. Pelastusduo ei suinkaan pääse palaamaan kotinurkille takaisin, vaan Maddy sinkoaa heidät vahingossa  kauas menneisyyteen, liitukauteen, jossa maapallon elämää hallitsee Jurassic Parkin tapaiset dinosaurukset. Matkassa mukana on myös nuori oppilasryhmä, jossa myös Edward ja vihollinen. Kun heille paljastuu todellisuus alkaa hengissä pysymisen taistelu. Ilman aseitaan he ovat joukko avuttomia olentoja, keskellä tappavia terävähampaisia, älykkäitä ja nopeita saalistajia. Tiheiden lehtien takana lymyilee teräväkyntiset ja -hampaiset olennot, joiden älykkäiden silmien alla nämä uudet tulokkaat ovat outoja kalpeanahkaisia äännekkäitä olentoja, joihin kannattaa tehdä "tuttavuutta".

"Kyyristyneen pedon keltaiset, kiiluvat silmät seurasivat omituisen joukkion lähtöä vain alle kymmenen metrin, muutaman askeleen, päästä. Se ei ollut koskaan nähnyt tällaisia kalpeita hahmoja, joita oli kaikkiaan viisi. Ne tuottivat eriskummallista ääntä,  joka muistutti hieman sitä kulmikasta haukkumista, jota se itse piti hakiessaan muun lauman huomiota. Ryhmä myös liikkui samalla tapaa kuin sen oma lauma: Kahdella, komeasti kehittyneellä takajalalla, mutta paljon hitaammin ja laiskemmin. Otus liikahti hieman ja laski päätään, jotta näkisi piilostaaan"
"Dinosaurukset muistuttavat kaukaisesti sekä ihmistiä että raptoreita. Älykkyystaso, joka on todella korkeasta. Mutta tutkijat eivät ole löytäneet yhtääkään tämän tyyppistä lajia, jonka aivokapasiteetti olisi riittänyt puhutun kielen kehittämiseen tai edes ihmismäisten äänteiden muodostamiseen".

Samaan aikaan vuonna 2001 Maddy ja Sal yrittää vimmatusti pelastaa parivaljakon takaisin heidän aikakauteensa. Pienen tovin jälkeen Maddy lähtee arvailemaan, että näin tulee tapahtumaan. Heidän pitää vain jäädä odottamaan, että oveen koputetaan.

Miten Liam ja klooni Becks pääsevät ilmoittamaan sijaintinsa, koska he ovat niinkin kaukana menneisyydessä? Menneisyydessä, jossa ei ole teknologiasta saati ihmiskunnasta mitään tietoa.
Ja kuinka paljon he tulevat saastuttamaan oma aikakauttaan, kun tallustelevat sellaisella maanperällä, johon ihmisjalka ei tule vielä miljoonienkaan vuosien aikana tallustamaan. Näitä pohtiessa ryhmä kutistuu koko ajan. Vaarallinen ja älykäs saalistaja vaanii ja napsii retkiryhmästä yhden toisensa jälkeen. Tiukaksi tilanteen tekee sen, ettei heillä ole aavistustakaan saavatko Maddy ja Sal heidän viestinsä, jonka he ovat jättäneent savitauluihin ja maanperään piiloon. Tietoinen valinta ilmoittaa sijaintinsa voi aiheuttaa vaihtoehtoisen tulevaisuuden.....

Tässä olisi myös pojille luettavaa, joten hohoi, tarttukaa syöttiin!! Tässä taas sarja, joka vie jalat alta.
Seuraava jaksoa maltan tuskin odottaa. Seikkailu ei toki päädy tähän. Seuraava pysäkki: Tuomiopäivän koodi 2014.

Olette lämpimästi tervetulleita uudet lukijat. Kiva kun ryhmä kasvaa!


2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua ja monia iloja Uudelle Vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Hyvä Joulua ja monija iloja Uudelle Vuodelle myös sinulle!

      Poista