lauantai 23. marraskuuta 2013

Lukuintoilua kerrakseen


Syksyn pimeys ei lannista holistin lukumaistiaisia. Pienen pieni toive on, että lukuintoa riittää vielä moneksi kuukaudeksi.

Sain luettua Lauren Beukesin Säkenöivät tytöt.  Tarinassa sarjamurhaaja löytää avaimen aikamatkustamiseen. Hän valitsee tulevaisuudessa tietyn päivän ja kellonajan, johon hän vie uhrinsa. Uhrit hän on noutannut eri aikakaudelta. Jollain tapaa hän valitsee uhrit, jotka säkenöivät. En lukenut kirjaa kannesta kanteen, koska vielä en lukuholistin kausi oli vasta syttymässä. Kirjasta tehdään TV-sarja. Sitä jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan, jos edes näytetään Suomessa.

Antonia Michaelis on kirjoittanut Der Märchenerzähler -nimisen kirjan, jota en myöskään saanut luettua loppuun asti. Ruotsiksi käännetty teksti oli hivenen töksähtelevää.

Veronica Rothin Divergent-sarjan toinen osa, Insurgent, ei tuottanut pettymystä. Kannatti siis odottaa ruotsinkielistä versiota. Kolmas osa on luvattu ensi vuodeksi. Olisiko syksy 2014 lähempänä totuutta? Olen tehnyt kirjavarauksen  kolmanteen osaan, joka on englanniksi. Kirja on jo kirjaston hankintalistoilla,,,mutta mutta...Katsotaan miten minun käy. My english is not good enough. Suomennos ensimmäisestä osasta julkaistaan ensi vuoden puolella. Toivottavasti lukijat ottavat tarinan omakseen, ja jos ei ota,,,niin sääli. Elokuvaakin tässä odotellaan kuin kuuta nousevaa. Yksi lause riittää kertomaan tästä toisesta osasta: Ylitti odotukseni!

Marissa Meyerin Scarletin sain luettua myös. Tässä tarinassa päähenkilö Scarlet kohtaa ison komean pahan "suden", eli voinette arvata että kyseessä on Punahilkkamainen tarina. Ruotsinnos kolmanteen osaan tulee ensi vuoden puolella, mutta kävin jo kurkistamassa kolmannen osan kansikuvaa ja tekstiä ;) Kolmannessa osassa pääsen tutustumaan Cress-nimiseen tyttöön, jonka piirteet ja kohtalo on kuin Tähkäpään sadusta.

Boel Berman Den nya människan oli helppolukuinen kauhuskenaariotarina lapsettomasta maailmasta.
Muistan pitäneeni tarinasta viimeistä sivua myöden juuri näiden lyhyiden lukujen ansiosta. Mutta nyt jälkikäteen täytyy sanoa, ettei siitä mitään käteen  tai muistiin jäänyt. Minun olisi pitänyt kirjoittaa tarinasta heti jotain tänne blogiin.
Tarinassa eleteään  vuotta 2014, vuosi  jona ei synny lapsia. Maailma on kriisitilanteessa, kunnes taas yhtäkkiä naiset tulevatkin raskaiksi. Mutta uusi sukupolvi ei olekaan tavallinen sukupolvi. Se ei hymyile, naura eikä leiki, siihen ei saa kontaktia. Ne keskittyvät tarkkailemiseen ja ne kehittyvät tosi nopeasti. Muutaman ikävän sattumuksen jälkeen ryhdytään lapsia huostaanottamaan ja sijoittamaan erilaisiin laitoksiin. He kommunikoivat keskenään mutta miten? He ovat tehokkaita työssään. Mitä on odotettavissa. Maailmanvaltausko?Ihmisten orjuuttaminen?
Olisiko toinen osa jotain? Sitä odotellessa...

"Jag har dödat ett barn. Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet. Inombords skriker jag.
-Det vari inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Alex Scarrowin Saalistajan aika ja aikamatka odottaa minua. Nyt on pakko päästä tarinan pariin!


Kuitenkin vielä lopuksi, jos jaksatte vielä katsoa :




Jep! Elokuva tulossa. Richelle Meadin Vampire Academy -kirjasarjasta löytyy ruotsinnos, mutta EI suomennosta? Onkohan vampyyrit menneen talven lumia?


2 kommenttia:

  1. Jestas mikä pino luettavaa! Minulla ei nyt lukeminen suju, aika menee niin nopeasti, ettei ehdi kuin myöhään illalla ja sitten nukuttaa.

    VastaaPoista
  2. Pitkän tauon jälkee on lukeminen alkanut taas maistumaan. Pelkäsin jo viimevuotista lässähdystä lukemisen parissa, mutta onneksi jäi pelkoon. Sain jo luettua Saalistajan ajan, mutta kiitokseksi siitä, tarina palkitsi minua pääntykytyksillä. Aamulla klo 11 aikoihin sadattelin itseäni lyhyestä yöstä. Sitä siis saa mitä tilaa :) Tarina oli kerrassaan niin vangitsevaa, että en kerta kaikkiaan voinut laskea kirjaa käsistäni. Pino siis luettu ja tähän meni noin kolmisen viikkoa, seuraava pino jo odottaakin....Toivottavasti ei mene sitä kolme viikkoa...

    VastaaPoista