sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Liz Coley : Berövad

Alkuperäinen nimeke: Pretty Girl 13

Kolme vuotta on kulunut Angien katoamisesta, kunnes hän eräänä päivänä saapuu kotiovensa eteen. Viimeisin muistikuva on retki muiden partiolaisten kanssa, sen jälkeen ei mitään....
Vanhemmat ovat järkyttyneitä jälleennäkemisestä, mutta hyvin onnellisia, että ovat saaneet tyttärensä, jonka olivat jo haudanneet, takaisin.
Angien on vaikea tajuta olleensa poissa kolme vuotta. Hän väittää vastaan ja ilmoittaa olevansa 13-vuotias, joka on palannut juuri äsken kotiin viikon kestäneestä partioleireilystä. Mutta kun Angie tuijottaa omaa peilikuvaansa, hän ei tunnista siinä itseään. Muukalainen, joka häntä peilistä tuijottaa on laiha, kalpea ja vanhentunut. Mitä hänelle on tapahtunut? Oudot hiertymät kiertävät hänen ranteitaan ja nilkkojaan. Hänellä ei ole mitään muistikuvaa puuttuvista vuosista. Hän on myös outo tapaus pienessä yhteisössä, jotka ottavat hänet pienellä varauksella vastaan. Monen silmissä oli kysymys, missä olet ollut nämä vuodet? Joillakin, jopa syyttävä.

Poliisin kautta Angie pääsee tutustumaan katoamiseen liittyviin asiakirjoihin, ja kun hän aloittaa viikottaiset tapaamiset paikallisen lääkärin kanssa alkavat solmut pian avautumaan. Hypnoosien aikana lääkäri pääsee tutustumaan, ja myös näkemään Angien kolme alter egoa, jotka ovat suojelleet häntä ja pidelleet hänen muistinsa ja alitajuntansa piilossa. Alter egot vaativat lääkäriltä, ettei hän missään nimessä saa paljastaa heitä Angielle, mutta päivä päivältä Angie itse huomaa, että häneltä putoaa jostain oudosta syystä tunteja pois päivästä. Ja niistä tunneista hänellä ei ole mitään muistikuvaa, ja kun hän vihdoin ja viimein pääsee tutustumaan näihin eri persoonallisuuksiin, saa hän kuulla myös heidän ajatuksista: "Pidimme sinut piilossa. Pidimme sinut piilossa kunnes olit taas turvassa". Joten hän halusi lähteä selvittämään, miltä he pitivät hänet turvassa.



Tarina imaisi mukaan kaikesta kaameudestaan huolimatta. Vaikka tämä olikin fiktiivinen tarina, olisi se yhtä hyvin voinut olla tottakin. Lukijana tutustuin alter egoihin ennen Angieta, joten seikkaperäisesti kirjoitettu tarina valkeni minulle nopeammin kuin Angielle.









2 kommenttia:

  1. Kirja kuulosta mielenkiintoiselta. Onko tämä kirja saatavilla suomeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en ole löytänyt kyseiseen teokseen suomennosta

      Poista