maanantai 5. toukokuuta 2014

Pascale Vallin Johansson : Dömd

Nyfiken på något nytt? Javisst! Hittade en berättelse, där alla mina sinnen var på spänn. Blev nämlighen väldigt förtjust i "Dömd", som är första boken i Amargitrilogin. En berättelse som är ett "måste läsa, annars dör man".
Vidar, Lo och Amar är tre omhändertagna unga, vars mödrar har blivit dömda för mord. Men ungdomarna vet att deras mödrar är oskyldiga och för att bevisa detta för de andra, hamnar de i en situation där det krävs magiska krafter, vishet och samarbete. Och samma på finska.

Dömd = Tuomittu
Amargi= Vapautta ja paluuta takaisin äidin luokse

Uusi kirjailija! Uusi tarina ja uusi seikkailu, joka kertoo kolmesta nuoresta, joiden äidit on tuomittu murhista. Lo (Ilves) ja Amar, jotka eivät entuudestaan tunne toisiaan, joutuvat huostaanotetuiksi, ja viedään kartanoon, jota ympäröi sähköaita. Talossa asuu Vidar-niminen poika, joka on myös huostaanotettu. Hänen tehtävänään on totella kasvattiäidin pienintäkin käskyä ja jos käsky ei toteudu kasvattiäitiä miellyttävällä tavalla, saa hän raipasta.
Kun Lo ja Amar muuttavat taloon, näkee Vidar siinä mahdollisuutensa, ehkei hänen nyt enää tarvitsisi rehkiä niin pajon. Uutta paikkaa vastustava Lo aiheuttaa Vidarille kuitenkin täpäria tilanteita ja kun Lo päättää etsiä käsiinsä aidan sähkökytkimen, päättää Vidar ryhtyä toimiin.
Lo, jonka isä tiesi paljon vanhasta maailmasta ja suojelijoista, kohtasi eräänä päivänä ilveksen, joka yritti viestittää hänelle jotain, kun Vidari kertoi kotkasta ja Amar mäyrästä, päätyi Lo yhteen johtopäätökseen; Heidän on tehtävä yhteistyötä, jotta pakosuunnitelma toteutuisi. Jokaisella oli kuitenkin jotain sellaista tietoa, mistä toinen ei tiennyt ja kun tietoa ei ollut oltu jaettu, päättyi hyvin toteutettu pakomatka huonosti. Haparoiden alkanut ystävyys saa kovan kolauksen, kun petturi löytyy joukosta.

Nuorten elämä Taivasrauhassa ei ole niinkään rauhaisaa. Lolle selviää yksi karmea salaisuus etsintöjen aikana. Tilan ladon lankkulautojen alta löytyy salainen huone, jonka ainoina kalusteina ovat valkoinen kirstu ja lasipurkki, jossa kuollut kyyhky, lapsen kastemekko ja vaalea hiuskiehkura. Jollakin tapaa nämä liittyy näihin kolmeen huotaanotettuun nuoreen sekä johonkin suurempaan asiaan,,,,,Se selvinnee seuraavissa osissa.



Suomennos tälle tarinalle? Toivon todellakin, koska tässä olisi  helppolukuinen tarina nuorille, jotka eivät paljon lukemista harrasta.

Jos minulla olisi suojelija, se olisi aivan varmasti kissa :) Kuvassa meidän 6-vuotias Ziru.

Kesä on kohta ovella, joskin aamuinen lumi aiheutti pientä epäuskoa siihen. Kirjojen parissa on tullut vietettyä enemmän ja vähemmän aikaa. Kirjasarjojen jatko-osat ovat vieneet menneessään. Kaikista kirjoista en ole täällä blogimaailmassa kirjoittanut, enkä varmaan tule ehtimäänkään, mikä on harmi.


Ihana nähdä uusia lukijoita blogissani ;) Tervetuloa!



2 kommenttia: