sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ursula Poznanski : Sveket

Ereboksen jälkeen päätin, etten tämän enempää tutustu kyseiseen Poznanskiin tuotantoon, mutta onneksi (taas) päädyin toisiin ajatuksiin. Bongasin tämän kirjan kirjaston hyllystä. Sveket on trilogian ensimmäinen osa: tarina nuorista, joiden seurassa pääsee huikeaan selviytymismatkaan läpi erämaiden. Tämän tarinan tapahtuma-aika sijoittuu kauas tulevaisuuteen.

Alkuperäinen nimi : Die verratenen

Petos
Ria asuu yläilmoissa, kupolissa, joka suojaa ihmisiä karulta ilmastolta, jonka ihmiset ovat  aiheuttaneet. Ria, joka on Eleriasta lyhenne, opiskelee päivisin, harjoittelee ominaistaitojaan  ja hengailee kavereittensa kanssa iltaisin, on ihan kuin kuka tahansa nuori. Jalassa hänellä on seurantalaite, joka ilmoitta onko saanut tarpeeksi ravintoa, onko pulssi kohoamassa, tai onko hänen kylmä tai kuuma. Jokaisella kupolissa asuvalla on seurantalaite seuraamassa yksilön elämää.

Eräänä päivänä Ria joutuu vahingossa kuuntelemaan, kuinka hänestä ja viidestä muusta oppilaasta puhutaan. Hän saa kuulla, että hän ja nämä viisi muuta on eliminoitava, koska he ovat salaliitossa. Syytös on kuitenkin perätön ja  tämän takia Ria päättää lähteä selvittämään mistä on kyse.

Kuluu viikkoja ennen kuin mitään oleellista tapahtuu. Yllättäen järjestetään valintaseminaari, johon on valittu kaikki kyseiset kuusi oppilasta. Kaikki ovat aivan innoissaan, koska he pääsevät tapaamaan presidenttiä. Ria kuitenkin tietää, että kaikki on valetta, heidän hetkensä on tullut. Hän ei kuitenkaan tiedä minkälaiseen "onnettomuuteen"  he tulevat joutumaan. Rian turvallinen elämää päättyy lumiseen erämaahaan, jonne he pakenevat. Erämaassa he joutuvat silmätysten erämaan kansan kanssa. Joukossa mukana on nuori Sandor-niminen mies, joka herättää Riassa tunteita.

Harmi kun en osaa saksaa. Jatkoa lukisin jo kovin mielelläni ;) Mä  toivon, että tämä tarina tulee myös suomeksi, joten pidetään peukkuja pystyssä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti