perjantai 3. lokakuuta 2014

Beth Bracken & Kay Fraser : Farieground Quartet

Löysin tämän nelisosaisen sarjan Vaski-kirjaston nettisivuilta. Etsin fantasia-aiheisia kirjoja, kun tämä  sarja pongahti silmieni eteen. Lapsille, miksei myös nuorille, suunnattu tarina oli helppolukuinen ja se sai minut miettimään olisiko tässä mahdollisesti selkokielinen kirjasarja.Teksti oli lyhyttä ja ytimekästä ja tarinaa tuki mystiset ja kauniit kuvat.

Tarina kertoo kahdesta tytöstä, jotka ovat ihan pienestä pitäen pitäneet yhtä. Soli on tumma, arka, hiljainen ja vetätytyvä. Lucy on valoisa, iloinen, ulospäinsuuntautunut ja kaikkien suosiossa. He ovat valo ja pimeys, toistensa vastankohdat. Soli ja Lucy asuvat Pimeän metsän toisella puolella. Puhutaan, että sielä asuu keijukansa ja puhutaan myös siitä, että mitä tahansa voi tapahtua metsässä, jos sielä esittää toivomuksen. Soli ja Lucy ovat kuitenkin leikkineet metsässä aina, he kävelevät kouluun joka päivä metsän läpi. He eivät välitä mitä ihmiset metsästä varoittavat.
 Lucy ja Soli ovat 11-vuotiaita, kun asiat muuttuvat.   Soli on kertonut Aaronista, ihastuksestaan, ystävälleen  ja Lucy yrittää saada Aronin kiinnostumaan Solista. Mutta kun Lucy kohtaa Aaronin, ihastuu hänkin poikaan. Heidän ensimmäinen suudelma on vahinko, josta hän kertoo Solille. Soli hyväksyy anteeksipyynnön. Seuraavaa suudelmaa Soli ei anna anteeksi, vaikka Lucy kuinka yrittää selitellä. Koko kotimatkan Lucy anelee anteeksiantoa, kunnes Soli sanoo Lucylle: "Toivon, että vaan häipyisit,, lopullisesti" Samassa metsässä näkyy välähdys ja Lucy on kadonnut. 

Kun Soli kertoo Lucyn äidille mitä oli tapahtunut, pyytää Lucyn äiti, että Soli hakee Lucyn takaisin keijumaasta, nimittäin sinne hän on joutunut. Kauan sitten, kun tytöt olivat pieniä, tapahtui jotain, josta vain Lucyn äiti tietää Ja äiti tietää myös, että ainoastaan Soli pystyy hakemaan Lucyn pois sieltä. Mukaansa Soli saa tyhjän lasipurkin ja riipuksen, jota Lucyn äiti on huolella vartioinut.

Svarta skogens hemlighet:
1. osa: En farlig önskan
2. osa: Ut ur skuggan
3. osa: Smycket
4. osa: Kronan i svarta sjön

Tarinasta löytyi paljon aukkoja, jotka jättivät kysymysmerkkejä, kun kirjan kannet painuivat kiinni. Kirjailijoiden tavoitteena mahdollisesti saada lapsi itse luomaan mielikuvaa tapahtumista? En tiedä. Nämä minua häiritsevät aukot tarinassa, eivät välttämättä häiritse nuorta lukijaa. Helppolukuisen sisällön takia suosittelen tätä sarjaa sellaiselle, jolle lukeminen on hieman haasteellisempaa. Tarinasta löytyy jännitystä, mystiikkaa ja vähän romantiikkaa. Sopii hyvin 9-11-vuotiaalle tytölle tai pojalle. Suomennosta en listoilta löytänyt.

Tervetuloa lukijaksi Sanni!


"You can find magic wherever you look
Sit back and relax
all you need is a BOOK"
Dr Seuss

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti