tiistai 27. tammikuuta 2015

Chris Wooding : Pale

Lasarus-seerumi palauttaa kuolleen ihmisen takaisin elämään. Siinä on vain yksi mutka; olet hieman erilainen. Tai ehkä hiukkasen enemmän erilainen. Olet väritön. Hylkiö. Eikä Jed  missään nimessä halua hylkiöksi, värittömäksi. Hän on ystävilleen ilmoittanut, että jos hän kuolee, hänen on annettava kuolla.

Chris Wooding : Färglös

Koulumatkalla  Jed, Kyle sekä kaksospojat Nate ja Ash törmäävät Värittömään poikaan, joka on myös matkalla kouluun. Poika, David,  saa pahasti selkäänsä, kun pojat hakkaavat hänet maahan. He eivät hyväksy värittömiä kouluunsa, eikä heidän mielestä värittömiä pitäisi olla olemassa. David pääsee omaksi onnekseen pakoon, josta Kyle syyttää Jediä. Selkäsauna oli nimittäin jäänyt kesken. Koulussa rehtori  Mr Grayson tulee kysymään heiltä, ovatko he nähneet  David Bloom -nimistä poikaa, johon pojat vastaavat, että eivät. Jed tajuaa kuitenkin heti, että kyseessä on poika, jonka he pieksivät pystyyn. Sadie, Jedin tyttöystävä jo muutaman vuoden takaa, on sitä mieltä, että värittömät herättävät kauhua ihmisissä.
Koulupäivän jälkeen Jed pelastaa Sadien auton alle jäämisestä, mutta joutuu itse auton töytäisemäksi. Vaikka Jed on sanonut, että häntä ei saa herättää kuolleista, herää hän kuitenkin sairaalasta. Pian
hän on hylkiö, kuten muutkin värittömät. Kaverit vihaavat häntä ja tyttöystävä jättää hänet, vaikka juuri Sadie on se, joka pyytää sairaalan henkilökuntaa pelastamaan Jedin. Kotia ei enää ole, koska vanhemmatkaan eivät voi hyväksyä häntä. Jedi on aivan järkyttynyt uudesta tilanteestaan, johon hän on joutunut. Vaikka hänen ulkonäkönsä onkin muuttunut, on hän silti se sama vanha Jed. Mutta nyt hän on  hylkiö, joka löytää uuden kodin Hautausmaalta; värittömien asuinpaikasta. Täällä hän tutustuu uusiin ihmisiin ja ystävystyy jopa pojan kanssa, jota pahoinpiteli. Hän on päättänyt, että hinnalla millä hyvänsä vie Sadienkin värittömien maailmaan. Sitten hän kohtaa vanhat kaverinsa, joilla on pahat mielessä.


Kirjan kirjoittanut on pakko olla nero, koska hän on 84-sivuiselle kirjalle saanut kompaktin tarinan täyteen jännitystä, yliluonnollisuutta ja ystäyyttä. Kirja on kaiken lisäksi helppolukuinen!

Ni som läser /studerar svenska! : Här är ett kompakt och en lättläst berättelse om en pojke, vars liv förändras totalt efter en bilolycka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti